Azi încep înscrierile la Universitatea Transilvania. 100 de programe de licență, 74 de master, înscriere exclusiv online și admitere pe bază de dosar

Absolvenţii de liceu care au luat Bacalaureatul se pot înscrie de azi și până la 15 iulie, la cele 18 facultăți ale Universității Transilvania, care au 100 de programe de licenţă.  Pentru admiterea în anul universitar 2020-2021, Universitatea Transilvania din Brașov va scoate la concurs 2.850 de locuri finanțate de la buget și 3.200 de locuri în regim cu taxă pentru studii universitare de licență cu frecvență, iar pentru învățământ la distanță sau cu frecvență redusă peste 1.300 de locuri cu taxă. 

100 de programe de licență și 74 de programe de master, admitere doar pe bază de dosar

Universitatea Transilvania va scoate la concurs 1.350 de locuri finanțate de la buget și 1.600 de locuri cu taxă. Pentru etnicii români din afara granițelor țării sunt repartizate 12 locuri, iar pentru candidații de etnie rromă 1 loc.La concursul de admitere pentru programele de masterat, Universitatea Transilvania din Brașov. 

Candidații vor putea alege între cele 100 de programe de licență, respectiv 74 de programe de masterat.

Admiterea 2020 la facultățile Universității Transilvania din Brașov va consta la toate programele de licență într-un concurs de dosare (pe baza mediei de la bacalaureat sau a unei combinații a acesteia cu note obținute la anumite discipline la bacalaureat sau în timpul liceului), excepție făcând Facultatea de Medicină, unde sunt prevăzute probe de examen și Facultatea de Muzică, unde candidații vor susține probe practice de specialitate.

Înscrierea se face online

La toate cele 18 facultăți înscrierile vor avea loc on-line, în perioada 8-15 iulie 2020. Candidații olimpici se vor putea înscrie on-line în perioada 8-10 iulie 2020. Afișarea listelor cu candidații olimpici admiși și a listelor cu cei proveniți din centre de plasament se va face pe 10 iulie. Detalii privitoare la condițiile de admitere la fiecare program de studii se găsesc pe pagina web a Universității, la secțiunea „Admitere”.

În perioada 16-19 iulie se vor desfășura probele practice la Facultatea de Muzică, probele eliminatorii la programele din domeniul Științele Educației, respectiv probele la masterat la toate facultățile.

Afișarea listelor cu candidații admiși, cu excepția celor care susțin examen la Facultatea de Medicină, va avea loc pe 20 iulie. Probele de concurs pentru specializările de la Facultatea de Medicină vor avea loc în 26 și 27 iulie, urmând ca rezultatele să fie comunicate pe 27, respectiv 28 iulie.

Pentru programele de masterat, admiterea va consta într-un interviu sau portofoliu, ponderea acestuia fiind variabilă, de la o facultate la alta. Un anumit procent din media de concurs îl va reprezenta nota obținută la examenul de finalizare a studiilor de licență.

Taxele de școlarizare pornesc de la 3500 de lei/ an

Taxele de școlarizare și taxele de înscriere rămân la fel ca anul trecut și sunt cuprinse între 3.500 și 6.000 lei. Taxele de înscriere la facultate sunt de 200 de lei pentru toate facultățile universității, cu excepția Facultății de Medicină, unde taxa de înscriere este de 250 de lei.

Universitatea Transilvania din Braşov oferă și în anul universitar 2020-2021 facilități pentru studenții de top. Candidații admişi la programele de licență care au fost şefi ai promoției de la liceul absolvit sau au fost membri ai loturilor olimpice ale României și au participat la competiții internaționale sau au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi un laptop și, dacă au acest drept, conform Regulamentului de cazare și funcționare a căminelor studențești, cazare la cămin și o masă pe zi la cantină, totul gratuit, pe tot parcursul anului universitar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.