Muzeul de Etnografie Brașov a plătit ilegal spor de suprasolicitare neuropsihică. Curtea de Conturi cere recuperarea banilor

Curtea de Conturi cere Muzeului de Etnografie să recupereze sumele plătite angajaţilor, ca spor de stres şi suprasolicitare neuropsihică.  

Potrivit directorului economic al Consiliului Judeţean Braşov, Gabriela Agafiței, aceasta este una dintre cele patru măsuri dictate în urma auditului care a avut loc la Consiliul Judeţean şi la instituţiile din subordine, în perioada 7 – 17 iulie. Măsura care vizează Muzeul de Etnografie are în vedere faptul că în 2017 dar şi în 2018, până la acum, a fost acordat angajaţilor sporul de suprasolicitare neuropsihică, fără suport legal.

„Curtea de Conturi a considerat că aceste sporuri nu trebuiau acordate şi a dictat măsura recuperării banilor la zi“, a precizat directorul economic al Consiliului Județean, Gabriela Agafiţei.

Celelalte trei măsuri de corecție venite de la Curtea de Conturi sunt dictate direct pentru Consiliul Judeţean şi ţin, în general, de intepretări ale legislaţiei.

Una dintre cele trei măsuri însă nu are legătură cu asta ci ține de recuperea a 5000 de lei – o amendă pe care Consiliul Judeţean a trecut-o cu vederea până acum. „Este vorba despre o amendă de 5000 de lei acordată de arhitectul-şef al judeţului şi care nu fost încasată“, a explicat Gabriela Agafiţei.

sursa: monitorulexpres.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.