Corul Prieteniei din Musashino va deschide stagiunea Filarmonicii Brașov, cu un concert extraordinar

Deschiderea celei de a 141-a stagiuni a Filarmonicii Braşov va marca joi cei 25 de ani de prietenie între municipiile Braşov şi Musashino, printr-un concert extraordinar dirijat de muzicianul japonez Daisuke Soga.  Evenimentul începe de la ora 19.00, iar pe scena de la Patria se vor afla, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Braşov, Corul Prieteniei din Musashino, dar şi Corul Filarmonicii „George Enescu“ din Bucureşti, dirijat de maestrul Iosif Ioan Prunner.
 
„Evenimentul din 20 septembrie va fi, cu siguranţă, unul extraordinar. Am ţinut să repetăm la Braşov, Simfonia a IX-a de Beethoven, cu Corul Prieteniei din Musashino, însă în program vor fi şi alte  piese, printre care  suita «Crai Nou», de Ciprian Porumbescu, cu aranjamente ale maestrului Soga şi Fantasia după Melodii Româneşti“, a spus managerul Filarmonicii Braşov,  maestrul Anton Niculescu. 
Aniversarea celor 25 de ani de prietenie dintre orașele Musashino și Brașov va fi marcată prin mai multe evenimente organizate joi astfel: 

Între orele 12.00-17.00 :
Activități desfășurate în foaierul Filarmonicii Brașov: expoziţie de KIMONO, atelier de caligrafie japoneză, atelier de Origami, atelier de cultură japoneză, aranjamente florale IKEBANA şi fotografii în vestimentaţie japoneză „yukata“.

Activități desfășurate in piaţeta Sf. Ioan: organizarea de dansuri japoneze (Bon-odori), demonstrație de arte marțiale şi  prezentare de mâncare japoneză și suveniruri. 

„Colaborarea cu oraşul japonez Musashino este una dintre cele mai longevive pe care le are municipiul Braşov, aproape la fel ca cea cu Gyor, din Ungaria. Însă pe zona culturală, este cu siguranţă, cea mai activă. Municipalitatea din Musashino a sprijinit de-a lungul anilor Filarmonica Braşov, cu instrumente muzicale, dar şi Maternitatea, cu echipamente de tehnică medicală, de exemplu. De asemenea, anul acesta am primit o delegaţie din Musashino, condusă de viceprimarul oraşului, iar noi, la rândul nostru, am fost primiţi acolo, de noul primar, într-o delegaţie din care a făcut parte şi managerul Filarmonicii, Anton Niculescu. În acest context al bunei colaborări, am avut plăcerea de a lansa propunerea ca deschiderea la stagiunii 2018 – 2019 a Filamonicii Brașov să participe Corul din Musashino și suntem bucuroși că am primit un răspuns afirmativ“, a spus Costel Mihai, viceprimarul municipiului Braşov.
 Relaţia de colaborare dintre filarmonicile din Braşov şi Musashino, şi ulterior, dintre cele două oraşe, a început în 1991 – 1992, când dirijorul Daisuke Soga a ajuns la Braşov pentru prima dată. Acesta a fost, de altfel, şi liantul legăturii dintre cele două oraşe, de-a lungul anilor.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.