Corul de copii și tineret al Patriarhiei Române și orchestra Filarmonicii Brașov cântă muzica din filmele “Veronica” și “Mama”

Filarmonica Brașov începe anul 2023 cu un concert inedit. Primul eveniment din acest an al filarmonicii va aduce la Sala Patria muzica din îndrăgitele filme Veronica și Mama.

Pe scena Sălii Patria vor urca orchestra Filarmonicii Brașov și corul de copii și Tineret “Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române. Orchestra va fi dirijată de Leonard Boga, iar corul va fi pregătit de Luminiţa Guţanu Stoian. 

Solistele serii vor fi Maria Cazacu, Maria Nistor și Filoteea Chiriac. 

Programul concertului va consta în piese din filmele Veronica și Mama, orchestrate de Ioan Dobrinescu şi Eugen Dan Drăgoi. 

Filmul “Veronica” din 1972,  regizat de Elisabeta Bostan, o capodoperă a cinematografiei românești din, cu actori precum Dem Rădulescu, Lulu Mihăescu și Margareta Pâslaru, este și astăzi un film fermecător pentru copii. “Mama”, o producție din 1977, tot în regia Elisabetei Bostan, se bazează pe basmele Lupul și cei șapte iezi de Frații Grimm și Capra cu trei iezi de Ion Creangă și reprezintă un alt film care a marcat copilăria multor oameni. 

Mulți adulți își aduc aminte cu drag și cu nostalgie de aceste filme și de melodiile din ele, care le-au marcat copilăria și pe care doresc să le transmită mai departe și noilor generații. Astfel, acest concert, care va avea loc duminică, 15 ianuarie (de Ziua Culturii Naționale) de la ora 19 la Sala Patria, este o oportunitate pentru public de a se gândi la trecut și de a-l lega de prezent și de viitor. 

Biletele pentru eveniment sunt deja disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.