Începe a doua sesiune de atribuire a locurilor de parcare din Brașov. Prima licitație va fi pentru cartierul Astra I

De astăzi, brașovenii care nu au încă un loc de parcare lângă casă vor putea să obțină unul în cadrul celei de-a doua procedură de atribuire a locurile din parcările rezidențiale, ce se vor desfășura la Primăria Brașov. Prima procedură va fi astăzi, începând cu ora 10.00, fiind vizate 204 de locuri din parcările rezidențiale din cartierul Astra II (între Calea București și calea ferată)  și cele de pe Drumul Cernatului.

Această sesiune de reatribuire se va desfășura în perioada 16 aprilie – 5 noiembrie, iar procedurile se vor desfășura în fiecare zi de luni, la Primăria Brașov, începând cu ora 10.00.

La nivelul municipiului Brașov sunt în jur de 45.000 de locuri de parcare, dintre care 35.646 sunt atribuite, unele contra cost, iar altele gratuit. (1.346 persoanelor cu dizabilități și 131 beneficiarilor legilor speciale, printre care sunt veteranii de război sau foștilor deținuți politic).

În prima sesiune din acest an, care a început în 16 aprilie și s-a încheiat în 25 iunie s-au atribuit, în total, 1.282 de locuri de parcare.

Pentru unele dintre ele, chiriașii au plătit sumele stabilite prin hotărâre de Consiliu Local (132 lei /an sau 144 lei /an), dar pentru alele s-a ajuns la licitație.

Astfel, în zona Astra I, în zona Neptun – Zizin, un loc a ajuns la de 500 lei /an, unul la 400 lei/an, iar pentru alt loc a fost achitată suma de 200 lei/an. În zona Saturn, pentru un loc s-a plătit 400 lei, iar pentru altul – 320 lei. Pe strada Cometei, un loc a fost atribuit pentru 300 lei.

Programul  procedurilor de atribuire

17 septembrie – Astra I, Drumul Cernatului;

24 septembrie – Astra II

1 octombrie – Florilor, Craiter, Scriitorilor

7 octombrie – Centrul Nou I, Noua – Dârste

15 octombrie – Centrul Nou II, Schei, Zona istorică

22 octombrie – Tractorul, Posada, Codrul Cosminului , Tudor Vladimirescu

 29 octombrie- Triaj, Timiş-Triaj (doar nr.20), Fundătura Hărmanului, Bartolomeu

 5 noiembrie – Valea Cetăţii: fără Bulevardul Muncii numerele 22A, 24

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.