Telenovela amenajării noului Liceu Sportiv Brașov a luat sfârșit. De luni, elevii se vor muta în „casă nouă”

Începute încă din anul 2016, reparațiile capitale la fostul Liceu de Turism și Alimentație Publică de pe Strada Zizinului au fost, în sfârșit, terminate. În clădirea recent reabilitată a fost mutat Liceul cu Program Sportiv Brașov, care până acum funcționa în două imobile din zone diferite ale orașului: unul la Poarta Șchei, iar celălalt pe strada Cocorului. Chiar și cu acest aranjament, cu ambele imobile erau probleme – cel de la Poarta Șchei fiind parțial retrocedat Bisericii Evanghelice, iar cel de pe Cocorului neavând o sală de sport.  

Mutarea Liceului Sportiv în noul sediu de la Uzina II era programată încă din anul 2017, însă lucrările, estimate inițial la 1,7 milioane de lei cu tot cu TVA, au fost mult întârziate, după ce firma braşoveană Proville, care a câştigat licitaţia în 2016, nu a putut duce contractul de execuţie la bun sfârşit.

Contractul a fost reziliat la începutul anului 2017 și relicitat, fiind atribuit în luna iunie, firmei Building Construction MEA SRL, pentru suma de 1,153 milioane lei, inclusiv TVA. Conform contractului, lucrările ar fi trebuit să fie gata la sfârşitul lunii septembrie 2017. Termenul a fost amânat însă până în noiembrie şi apoi, din nou, până în primăvara acestui an, pentru ca intervenţiile să fie gata, într-un final, abia acum.

Imobilul de la Uzina II a avut nevoie de ample lucrări, după ce a fost abandonat practic în 2011, ca urmare a fuziunii dintre Liceul de Alimentaţie Publică şi Turism şi Colegiul Economic, devenind „sursă de aprovizionare“ de fier vechi și alte obiecte utile la casa omului. 

În urma intervențiilor, clădirea de pe strada Zizinului a fost repusă în funcțiune, fiind amenajate, printre altele, 17 săli de clasă, şase grupuri sanitare, 14 cabinete, dar şi spaţii pentru cancelarie şi birouri administrative.

Printr-un alt proiect a fost reabilitată și sala de sport. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.