Consiliile de administrație ale școlilor decid dacă permit accesul la terenurile de sport și în afara orelor de curs

Terenurile de sport și sălile de sport din incinta școlilor vor putea fi folosite de copii și în afara orelor de curs, dacă conducerea unității de învățământ decide acest lucru.

Consiliul Local Brașov a dezbătut o hotărâre în acest sens și a arătat că nu există o legislație care să interzică deschiderea terenurilor de sport din curtea școlii, în afara orelor de curs. Pe de altă parte însă, această chestiune nu este reglementată în niciun fel încă, condiții în care la solicitarea primarului George Scripcaru, aleșii locali au decis ca hotărârea finală să fie luată la nivelul fiecărei unități de învățământ, de către Consiliul de Administrație.

 „S-a acreditat ideea că Primăria Braşov şi Consiliul Local interzic accesul pe terenurile de sport în afara orelor de curs. Nu există o hotărâre de Consiliu Local care să valideze acest lucru. A fost o hotărâre în acest sens, aprobată în anul 2007, care a fost abrogată în urmă cu mai mulţi ani, când a fost reglementat modul în care se pot folosi sălile de sport ale şcolilor. Însă pentru terenurile de sport nu existau norme. Acest lucru va rămâne la decizia Consiliilor de Administrație”, a declarat primarul. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.