Crosul 15 Noiembrie a primit certificare internațională pentru traseul de 5 km

Crosul 15 Noiembrie a primit Certificatul oficial de măsurare internaţională din partea AIMS (Association of International Marathons and Distance Races). Certificatul este valabil pentru o perioadă de 4 ani şi atestă distanţa şi elevaţia traseului de concurs.

Spre deosebire de celelalte ediții, în urma măsurătorilor oficiale din acest an, punctul de start al crosului a fost stabilit în interiorul fostei Uzine de autocamioane „Steagu Roşu” (actualul Parc Industrial Roman) şi coincide, practic, cu punctul unde a izbucnit Revolta Anti-Comunistă din 15 Noiembrie 1987, la Secția 440. Traseul va avea de o lungime de 5 km. 

Şi locul de sosire s-a modificat, finish-ul fiind lângă Prefectura Braşov, în linia dreaptă până la Modarom. Astfel, se creează premisele unui traseu extrem de rapid, pe care organizatorii așteaptă se se înregistreze rezultate de excepţie.

Competiţia va fi listată în calendarul AIMS şi deja a atras atenţia atleţilor din alte ţări, o serie dintre ei anunțându-și prezența la Crosul 15 Noiembrie, ediția a 29-a. Printre aceştia se numără atleţi din Germania, Croația, Italia, Irlanda, Cehia, Slovacia și Olanda. Prezentarea lor va fi făcută publică după încheierea tuturor formalităţilor de înscriere.

Atleții din România înscriși la categoria seniori vor avea şansa să puncteze într-un top al celor mai buni alergători români, pe lângă clasamentul internațional al elitelor. Clasarea în această ierarhie autohtonă (numai pentru seniori!) le va aduce premii suplimentare sportivilor din ţara noastră.

Înscrierile pentru cros (atleți amatori şi atleți de performanță/ legitimaţi) sunt deschise online pe site-ul www.crosul15noiembrie.ro şi se vor efectua pe site până joi, 8 noiembrie. Ulterior, înscrierile vor putea fi făcute în zilele de 9 şi 10 noiembrie, în punctele fixe din Braşov – Piaţa Sf. Ioan. Tot de la aceste puncte se vor putea ridica şi kit-urile de concurs.

Voluntarii reprezintă o componentă esenţială în organizarea oricărui eveniment sportiv și tocmai de aceea la Crosul 15 Noiembrie din acest an o secţiune specială de înscrieri le este dedicată pe site-ul crosul15noiembrie.ro. Toţi cei care doresc să se implice activ în promovarea, bunul mers şi susţinerea evenimentului pot să aplice pe https://crosul15noiembrie.ro/2018/voluntari/.

Crosul 15 Noiembrie este o competiţie de atletism, dedicată atleților de elită, de performanță și legitimați, dar mai ales atleților amatori din România și din străinătate, și se desfășoară pe o distanță de 5 kilometri, pe străzile din municipiul Brașov, urmând același traseu pe care l-au parcurs manifestanții la 15 Noiembrie 1987.

Ambasadorul Crosului 15 Noiembrie este Paula Ivan, marea noastră atletă, cea care deţine, în continuare, recordul olimpic în proba de 1.500 m!

Printre primii atleți de elită care şi-au anunţat participarea la Crosul 15 Noiembrie se numără sportivii români Ancuţa Bobocel, Roxana Bîrcă, Alexandru Nicolae Soare şi Adrian Garcea, precum şi Sergiu Ciobanu, care reprezintă Irlanda.

Crosul 15 Noiembrie (ediția a 29-a) este un proiect co-finanţat şi susţinut de Consiliul Judeţean Braşov şi este organizat de Asociaţia Judeţeană de Atletism (AJA) Braşov, cu ajutorul Federaţiei Române de Atletism (FRA), al Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.