Deputatul USR Brașov, Tudor Benga, sesizează aspectele atipice în ceea ce privește implementarea proiectului Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav și atrage atenția că respectarea termenului de 2020 pentru finalizare este nerealistă în acest moment.
Deputatul Tudor Benga atrage atenția asupra celei de a III-a etape de construire în care a ajuns Aeroportul Brașov-Ghimbav, sesizând aspecte „cel puțin atipice“ în ceea ce privește licitația de proiectare și execuție a lucrărilor la 9 obiective ale investiției. Aceste aspecte „atipice“ riscă să întârzie termenul de finalizare a aeroportului, până la o dată pe care Consiliul Județean Brașov nu a luat-o în calcul până acum.
„Vorbim despre nouă obiective care au fost incluse într-un singur «pachet», deși ele fac parte din categorii diferite. Sunt drumuri tehnologice, instalații, rețele, clădiri, toate puse în același contract, iar în aceste condiții, îmi pun întrebarea dacă nu era nevoie de proceduri separate sau de împărțirea licitației pe loturi, în funcție de specificul lucrărilor. Licitația a fost reluată sub aceeași formă, cu un nou termen de ofertare. Rămâne de văzut cât de repede se va finaliza atribuirea și dacă va fi posibilă recuperarea întârzierii care s-a produs deja, față de graficul inițial“, a declarat Tudor Benga.
Deputatul atrage atenția că și analiza privind modul de operare a viitoarelor servicii de dirijare a traficului aerian decalează termenele asumate până acum de Consiliul Județean Brașov, pentru finalizarea aeroportului. Afirmațiile deputatului au la bază informarea făcută de președintele CJ, Adrian Veștea, în urma unei vizite la Bruxelles, pentru o întîlnire cu reprezentanții EUROCONTROL, în urma căreia acesta a afirmat că o soluție finală va fi prezentată abia în luna martie a anului viitor.
„Până nu demult, se spunea că problema serviciilor de dirijare a traficului aerian este relativ rezolvată. Acum aflăm că decizia finală va fi luată în luna martie a anului viitor. Dacă se va opta pentru construirea unui turn clasic, va fi nevoie de un proiect, de licitații, de construcții, ceea ce, din nou, presupune timp în plus. În aceste condiții, aș dori să îl întreb pe domnul președinte al Consiliului Județean care este orizontul real de timp în care turnul va putea fi realizat. Teama mea este că, în momentul de față, termenul de 2020 pentru finalizarea proiectului – anunțat și reconfirmat de Consiliului Județean Brașov – devine unul nerealist”, a încheiat Tudor Benga.
Fii primul care comentează