Primăria Brașov, dispusă să dea peste 800.000 de euro pentru documentația sălii polivalente de la Bartolomeu. Planul este impunător: arenă cu 10.000 de locuri și fațade cu ecrane de înaltă rezoluție
Primăria Brașov a finalizat tema de proiectare pentru viitoarea sală polivalentă a orașului, care se va construi la Stadionul Municipal. Dacă se vor aplica recomandările cuprinse în tema de proiectare, Brașovul ar putea avea cea mai modernă sală polivalentă din țară, cu fațade ce vor permite proiecții de înaltă rezoluție.
Acestă temă de proiectare va sta la baza studiului de fezabilitate (prin care se va determina valoarea investiției) și a proiectului tehnic, documente care destul de costisitoare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, valoarea estimată a contractului privind elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic este estimată la 3,345 milioane de lei, fără TVA, respectiv 4,016 milioane lei cu tot cu TVA (873.097 euro, dacă se ia în calcul un curs de 4,6 lei/euro).
Valoarea estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este cu mut mi mare decât suma prevăzută la începutul anului în bugetul local, respectiv 1,5 milioane de lei.
„Documentația aferentă licitației pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic a fost transmisă la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice, iar acum așteptăm validarea, după care anunțul va fi publicat pe SICAP. După semnarea contractului, consultantul la avea la dispoziție 9 luni pentru a realiza cele două documente”, a explicat Toarcea.
Conform planului Primăriei Brașov, în viitoarea sală polivalentă se vor putea organiza competiții sportive, concerte, congrese sau alte evenimente:
sporturi (arena principală şi spaţii anexe):tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball, box, atletism usor (în sală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe. Pentru disciplina atletism usor (în sală) se vor avea în vedere dotarea pentru minim următoarele probe: curse 60m, curse 60m cu obstacole, săritura în înălţime, săritura cu prăjina, săritura în lungime, triplu salt şi aruncarea greutăţii. În sala poivalentă ar urma să se desfășoare competiții la nivel de „Liga campionilor” și „Jocuri olimpice”. Pardoseala sălii principale şi a celei pentru antrenamente va fi una specială ultraperformantă tratată cu straturi suport şi finale astfel încât să răspundă exigenţelor impuse de practicarea şi omologarea sălii pentru sporturile menţionate.
evenimente culturale: concerte de scenă, dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, adunări religioase, congrese, simpozioane, vernisaje etc.
10.000 de locuri, din care 500 fotolii VIP
Sala polivalentă ar urma să aibă aproximativ 10.000 de locuri pe scaune, dintre care 2.500 mobile și 500 pentru categoria VIP. „Capacitatea avută în vedere în cadrul studiului este de aproximativ 10.000 de persoane, în condiţiile unei utilizări flexibile. Dimensiunea exactă a sălii polivalente (nr. de scaune, capacitate totală spectatori, structură, dimensiuni de gabatrit) se vor stabili la nivelul studiului de fezabilitate după normele suprapuse ale mai multor federaţii în funcţie de specificul competiţiilor. Se vor avea în vedere realizarea terenului (suprafeţei de joc), a terenurilor de antrenament, zone de recuperare, vestiare etc”, se arată în tema de proiectare.
Zonele de acces vor fi diferențiate, în funcție de categoria de spectatori. De asemenea, vor fi amenajate lifturi pentru persoane și mărfuri, facilități VIP și Business, zone de alimentație publică pentru tote categoriile de spectatori și alte spații funcționale.
Tribune glisante în zonele inferioare
Pentru a se respecta toate exigențele, autorii temei de proiectare au propus „instalarea unor tribune glisante în zonele inferioare, precum şi posibilitatea amplasării unor rânduri suplimentare de scaune pliante, în cazul reducerii suprafeţei de joc”. Prin aplicarea acestor soluții s-ar asigura un grad maxim de flexibilitate şi ar garanta asigurarea atmosferei adecvate fiecărei disciplinele sportive. Fațade neconvenționale
Potrivit temei de proiectare, pe fațadele dinspre căile de acces și spațiile pietonale vor fi montate panouri multimedia Led High Definition. Acestea vor fi capabile să primească semnal video sau o programare a culorii luminii.
Studiu peisagistic pentru zona exterioară
Pentru amenajarea zonelor exterioare se va realiza un studiu peisagistic. În jurul sălii ar urma să se amenajeze zone de recreere, terenuri de sport, alei pietonale, spații de joacă pentru copii, piste și parcări pentru biciclete. De asemenea, se va amenaja o parcare cu un nivel la subsol și unul la nivelul solului.
Reprezentanții BERD s-au întâlnit marți, la Brașov, cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și reprezentanții Primăriei, pentru a discuta despre proiectul […]
Folosim tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare afișate în funcție de interesele și/sau profilul dumneavoastră.Ok
1 Trackback / Pingback