George Scripcaru despre „triada Căncescu – Niță – Scripcaru”: „Ceilalți doreau să mă cotonogească”. El a vorbit și de „primarul care face și desface”

Primarul în funcție al Brașovului, George Scripcaru, și-a reamintit zilele trecute, într-o discuție de final de mandat cu presa, despre mai multe episoade din cariera lui politică, vorbind inclusiv de „triada Căncescu – Niță – Scripcaru”, așa cum o  numeau unii, și despre care, de multe ori, se spunea că a „împărțit Brașovul”.

Eu nu am fost într-un echilibru. Eu eram într-o anexă, iar ceilalți doreau să mă cotonogească tot timpul. Tot timpul trebuia să mă apăr, să mă zbat, să muncesc. Nu aveam nici pârghii, nici capacități. Veneam din organizația de tineret. Poate că acest lucru m-a ambiționat. Am urcat pentru că nu am primit nimic”, a spus George Scripcaru.

Au fost unii care, din cauza impotenței sau a incapacității lor interne de a justifica anumite stări, emoții sau reacții invocau tot timpul că eu am făcut nu știu ce. Mă tot întrebam: ”Chiar așa de tare sunt?” Eram plăcut surprins: ”Ia uite ce important sunt. Ei își dau castroane în cap unii altora și invocă faptul că eu aș fi în spate”. Foarte tare!”, a declarat Scripcaru, despre renumitele zvonuri că ar fi existat tot timpul o ”triadă politică” la nivelul  Brașovului. 

Totuși, la finalul a patru mandate de primar, când a anunțat și faptul că va rămâne doar  simplu membru de partid, George Scripcaru a dat de înțeles că nu mai este dispus să crească o structură politică, așa cum a făcut în trecut cu PD și PDL.

„M-am săturat de astea. Trebuie să vină generațiile noi. Cred că sunt resurse pentru asta. Eu am făcut până acum. Mi-am demonstrat până acum că unde m-am implicat am făcut lucrurile bine (…) Mulți se certau cu mine și nu știam de ce. Eu eram responsabil pentru orice… ”, a spus primarul.

Totodată, el a spus că este dispus să ajute anumiți oameni din viața politică a județului care „au o viziune bună” privind dezvoltarea Brașovului.

Edilul a mai adăugat că după 16 ani poate spune că are  foarte puțini prieteni, dar și că în perioada în care a fost în politică a investit în unii oameni care l-au dezamăgit.

„Sunt unii care s-au ridicat datorită mie. Este un risc asumat. Nu e matematică. Nu mă uit cu ură la nimeni. Pe unii îi înțeleg, pe alții îi compătimesc, pe alții nu îi înțeleg”, a mai spus Scripcaru.  

Despre relația cu funcționarii Primăriei, Scripcaru a spus că „angajații nu puteau să spună una și să facă alta. Am fost în situația în care eram eu pe teren, sunam pe cineva și spunea că e acolo, dar nu era”.

1 Comentariu

1 Trackback / Pingback

  1. George Scripcaru despre „triada Căncescu – Niță – Scripcaru”: „Ceilalți doreau să mă cotonogească”. El a vorbit și de primarul „care face și desface” - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.