Primăria municipiului Brașov, Consiliul Local Brașov, Inspectoratul Școlar Județean, Asociația DWK Fit for Future, conducerea Școlii Profesionale Germane Kronstadt și companiile private care susțin acest proiect au semnat joi protocolul de colaborare în vederea construirii căminului școlar pentru elevii unității de învățământ, care vor veni să studieze la Brașov, din alte județe.
Proiectarea și SF-ul, în sarcina DWK, construirea căminului, în sarcina Municipalității
Viitorul cămin pentru elevi ar urma să aibă în jur de 300 de locuri, spun autorităţile locale, într-o clădire cu subsol, parter și 9 etaje, construită de la zero. În acest moment, pentru viitorul cămin pentru elevi există Certificat de Urbanism și se lucrează la Studiul de fezabilitate. Căminul va avea spații de locuit pentru elevi, spații de socializare, spații pentru teme, spații destinate profesorilor invitați dar și spații pentru conferințe.
Potrivit înțelegerii dintre părți, proiectarea și studiul vor fi suportate de DWK Fit for Future, urmând ca Municipalitatea să facă licitația pentru investiție și să finanțeze construcția. Ulterior, companiile partenere se vor ocupa de dotările necesare.
„Această școală este un exemplu de bună practică pe care îl invoc întotdeauna, pentru dezvoltarea învățământului profesional, care pregătește forță de muncă pentru investitorii din municipiu. După ce am înființat această unitate de învățământ acum 5 ani, am amenajat alături de partenerii noștri atelierele, iar anul acesta am finalizat și sala de sport, astfel că este este firesc acum să facem și acest cămin, pentru a putea spune în final că avem în Brașov o școală profesională cu tot ce este nevoie, din punct de vedere logistic, al dotărilor și al resursei umane. Mă bucur că avem alături de noi companiile care au investit în Brașov, pentru că fără ele nu am fi putut pune în aplicare acest proeict educațional atât de complet“, a declarat primarul George Scripcaru.
Aproape o treime dintre elevi provind din alte județe
Școala Profesională Germană „Kronstadt“ a pornit în urmă cu cinci ani, având cinci clase. Acum, unitatea de învățământ are înmatriculaţi 762 de elevi la 31 de clase. 216 dintre ei sunt cazați în cămine sau la „gazdă“. Aceştia provin nu doar din judeţul Braşov, ci şi din alte zone ale ţării, din judeţele Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Iaşi, Neamţ, Prahova, Suceava, Tulcea şi Vaslui. Dintre cei 762 de elevi ai şcolii, 324 au fost admişi în această vară, la una din cele cinci calificări, respectiv cea de electromecanic, dezvoltată într-un parteneriat cu Colegiul Tehnic „Remus Răduleţ“, operator CNC, sculer-matriţeri, sudori şi confecţioneri piele.
Potrivit reprezentantului DWK Fit for Future, Dan Grigore, în acest an Școala Profesională Germană Kronstadt a refuzat cam 100 de elevi din afara județului, din cauza faptului că nu a existat un spațiu de cazare pentru ei.
Fii primul care comentează