Pictura de pe zidul de la Cinema Popular din Brașov a dispărut

Începute în urmă cu un an, reparațiile capitale de la fostul Cinema Popular sunt în plină desfășurare. O perioadă, șantierul a fost „mascat” de un gard, însă acum se poate vedea în ce stadiu sunt lucrările.

 

Astfel, constructorul a făcut mai multe demolări, dispărând pictura de pe zidul dinspre Pârâul Graft (odată cu pictura se pare ca a dispărut și peretele), realizată la prima ediție a Festivalului Amural.

În schimb, a început să „prindă formă” viitoarea terasă (foto jos). Mai exact, au început lucrările la câteva structuri de beton. 

Lucrările la Cinema Popular au început în 15 septembrie 2018 și ar trebui să fie gata în luna octombrie a anului 2020. 

Potrivit unui comunicat de anul trecut al Primăriei Brașov, la această clădire sunt prevăzute lucrări de consolidare, recompartimentare a spațiilor interioare și de refacere a instalațiilor. De asemenea, reprezentanții au anunțat atunci că proiectul prevede intervenţii asupra faţadelor,  care „se fac cu un dublu rol, atât de consolidare pentru realizarea golurilor de evacuare, cât și pentru reabilitarea acestora”.  

 

După finalizarea reparațiilor, la „Popular” va fi o sală de cinematograf cu 175 de locuri, în care se vor putea organiza și  spectacole, inclusiv de teatru interactiv, dans sportiv, prezentări de modă sau evenimente mondene. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.