Primarul Brașovului, consiliat de o condamnată penal. Ea a fost adusă în primărie „pe ușa din spate”

Promisiunea de „oameni noi” în politică, cu care USR a reuşit să câştige Braşovul, se transformă din ce în ce mai mult în ultima vreme într-o simplă formulare de „hashtag”. Un recent exemplu este cel al unuia dintre principalii consilieri ai primarului Allen Coliban, Adriana Miron, despre care există informaţii certe că a fost implicată într-un dosar penal şi tocmai pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit newsbv.ro, cea despre care surse din Primăria Braşov spun că este mâna dreaptă a edilului-șef şi că „taie și spânzură”, având un rol important în deciziile pe care le ia Coliban, nu prea este din categoria „oamenilor noi”. În anul 2013, în vremea când era angajată a Prefecturii Giurgiu, Miron a fost trimisă în judecată pentru  fals intelectual în formă continuată. Conform deciziei  Curții de Apel București din 17 decembrie 2015 ea a primit o condamnare definitivă, cu suspendare. 

„În baza art. 86 ind. 1 V.C.p. suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani (până în luna decembrie a anului trecut – n.n.)”, se arată în decizia instanței. 

Trebuie spus, pe de altă parte, că Adriana Miron a ajuns la Primăria Braşov în această primăvară şi tot printr-o metodă nedemnă de „oameni noi în politică”. Ea a fost angajată la Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Braşov, pe funcția de director executiv PMUD & Proiecte Mobilitate și detașată apoi temporar la Primăria Brașov, pe acelaşi post. Problema este că în organigrama Primăriei nu există acest post, aşa că în corespondenţă se semnează cu „consilier primar”. 

În urmă cu o lună, BraşovMetropolitan.ro a solicitat Primăriei Braşov să prezinte toţi consilierii şi consultanţii primarului şi ai celor doi viceprimari – atât pe cei voluntari cât şi pe cei angajaţi, precum şi atribuţiile pe care le are fiecare. Răspunzând în litera şi mai puţin în spiritul tranparenţei promise, Municipalitatea  nu a menționat şi numele Adrianei Miron. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.