Avertisment pentru Aro Palace: reparați aripa veche a hotelului. De anul viitor se va aplica impozitul de 500% pentru clădirile neîngrijite din Centrul istoric al Brașovului

Proprietarii clădirilor de patrimoniu din Brașov au primit anul trecut notificări de la Primăria Brașov, prin care au fost anunțați că au obligația să repare reabiliteze imobilele a căror fațade sunt într-o stare avansată de degradare. Pe lista proprietarilor care au primit somații este și SC Aro Palace SA, care trebuie să repare aripa veche a hotelului Aro.

 „Din datele pe care le am, după ce a primit notificarea, Aro Palace a prevăzut în bugetul pe acest an sume pentru elaborarea proiectului tehnic necesar reabilitării corpului vechi al hotelului”, a anunțat primarul Brașovului, George Scripcaru.

 

În anul 2016, conducerea SC Aro Palace SA Brașov a anunțat că are în plan să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea aripii vechi a Hotelului Aro, investiția fiind estimată la 14 milioane de euro. Din anul 2012, acest corp de clădire nu mai sunt cazați turiști, după ce a fost declasat de la 4 la 3 stele.



 

Imobilul a fost construit în anul 1939, după un proiect al lui Horia Creangă, nepotul lui Ion Creangă.  

Strategia în 2 pași pentru reabilitarea clădirilor istorice

Primarul Brașovului a precizat că astfel de notificări au fost trimise și altor proprietari de clădiri neîngrijite, iar „acesta a fost primul pas. Al doilea va urma în acest an, când se va constitui o comisie format și arhitectul șef al Brașovului, specialiști de la «Urbanism» și de la Direcția Fiscală Brașov. Vor fi evaluate clădirile, iar în Consiliul Local Brașov vom supune aprobării o listă cu astfel de imobile, pentru care se vor mai trimite somații prin care proprietarii vor fi avertizați că au obligația să le reabiliteze. Dacă nu iau nici o măsură în acest sens, de anul viitor vor plăti impozitul de 500%”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.