Prefectura cere un studiu despre efectele poluării din Brașov, Municipalitatea vrea să îl facă. DSP Brașov: Primăria nu prea are cum

După ce ministrul Mediului, Costel Alexe, a solicitat elaborarea unor rapoarte privind impactul poluării mediului asupra sănătății populației din Brașov și Iași vineri, la Prefectura Brașov, tema a fost discutată de grupul de lucru pentru protecția mediului.   Conform unei postări de pe pagina de Facebook a Prefecturii Brașov,  în timpul ședinței, „prefectul județului Brașov (Cătălin Văsii – n.n.) a subliniat că pentru a avea o dimensiune corectă a subiectului aflat în discuție este necesar un studiu profesionist al efectelor pe care poluarea le are asupra sănătății brașovenilor”. 

Lucru pe care, de altfel îl știe toată lumea…La rândul său, după ce a prezentat stadiul implementării Planului de calitate a aerului în Brașov, viceprimarul municipiului Barabas Laszlo a anunțat că „Primăria Brașov va bugeta efectuarea unui studiu de impact al efectelor poluării asupra sănătății populației”.


În schimb, a anunțat Prefectura Brașov, „reprezentanții DSP Brașov au afirmat că „această instituție (Primăria Brașov – n.n.) nu are bază legală și nici echipamente pentru monitorizarea poluării atmosferice, dar s-au arătat dispuși să faciliteze legătura dintre Primăria Brașov și Institutul Național de Sănătate Publică, în vederea alcătuirii documentației care să stea la baza studiului de impact amintit”.

1 Comentariu

  1. Primăria nu are cum pentru că cel puțin de 16 ani încoace decând au dispărut aproape 75% din dealurile și spațiile verzi, nu se pricepe decât să taie în prostie la copaci și să trântească la plesneală blocuri peste blocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.