Din 15 februarie, taxiurile din Brașov vor avea tarife mai mari pe kilometru

Aproximativ o treime dintre taximetriștii care circulă în prezent străzile din Brașov au solicitat deja majorarea tarifului pe kilometru. 

Dacă în prezent, majoritatea taxiurilor practică un tarif de zi de 1,99 lei/km și 2,3 lei/km pe timp de noapte, din 15 februarie se va circula cu 2,19 lei/km pe zi și 2,6 lei/zi pe noapte. 

„Până în prezent, la Primărie s-au depus aproximativ 55 venite din partea unor persoane fizice autorizate care fac taximetrie în Brașov. De asemenea au depus solicutări mai multe firme care au împreună 270 de mașini. Este posibil însă ca până la la sfârșitul lunii majoritatea taximetriștilor să depună cereri de majorare a tarifelor. Estimăm că după 15 februarie se va elibera lista de tarife vizate“, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. 

Trei autorizații de taxi au fost reținute. Din 8 februarie, toate taxiurile trebuie să aibă ecusoane mov

În Brașov sunt autorizate 1.431 taxiuri. Primăria Brașov, prin Compartimentul de Transport a închis perioada în care taximetriștii puteau depune documentele pentru prelungirea cu încă cinci ani a autorizației. „Am reținut trei dintre autorizații, care urmează să fie anulate“, a precizat Marieta Bărbunțoiu, șefa Compartimentului de Transport.

Din 2007 nu se mai eliberează autorizații noi de taxi la Brașov. Conform legislației, la populația pe care o are, Brașovul ar trebui să aibă 1.109 taxiuri, însă scăderea trebuie să se facă „natural“. În 2007, la Brașov circulau 1.901 taxiuri. 

Odată cu prelungirea autorizațiilor, taxiurile din Brașov își vor schimba și ecusonul de pe portieră. Pentru următorii cinci ani ecusorul care acum este verde, va fi mov. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.