Strada Narciselor, din uliță în drum cu 4 benzi. Artera leagă Brașovul de Sânpetru

Având în vedere că strada 13 Decembrie, cea mai scurtă variantă de legătură între Brașov și Sânpetru este sufocată, municipalitatea brașoveană are în plan realizarea unui nou drum între cele două localități. Mai exact, Primăria Brașov vrea să modernizeze și să lărgească strada Narciselor (care pornește de lângă sediul RATBV de pe strada Hărmanului), ajunge la tronsonul 2 al Ocolitoarei Brașovului și se continuă cu un drum ce se intersectează cu DJ 103 (Brașov – Sânpetru – Bod).

A doua licitație pentru studiul de fezabilitate 

Pentru modernizarea străzii Narciselor, Primăria Brașov a lansat anul trecut licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate, valoarea contractului fiind estimată la 233.003 lei, inclusiv TVA, însă procedura a fost anulată, după ce a fost contestat caietul de sarcini. „În perioada următoare, după modificarea documentației aferente licitației, vom relua procedura”, a anunțat viceprimarul Brașovului, Barabas Laszlo.  

Două variante pentru traversarea Ocolitoarei Brașovului 

Strada Narciselor se continuă pe teritoriul comunei Sânpetru, însă viceprimarul Barabas Laszlo a declarat că primăria acestei comune și-a dat acordul pentru realizarea acestui proiect:  „Avem puse la dispoziție și terenurile care se aflau pe raza administrativă a comunei Sânpetru”.

Cum viitoarea arteră de legătură dintre localitățile Brașov și Sânpetru se intersectează cu ocolitoarea municipiului, Barabas Laszlo a precizat că firma care va realiza studiul de fezabilitate va trebui să prezinte două variante de traversare a centurii: un pasaj suprateran sau unul subteran. totodată, prin documentația amintită se va stabili zona în care noua arteră se va intersecta cu DJ 103. 

Câte două benzi pe sens, trotuar și pistă pentru biciclete 

Lungimea drumului care face obiectul acestui contract are o lungime totală de 2,83 km şi se prelungeşte pe teritoriu comunei Sânpetru, tronsonul din intravilanului având 1,47 km.

În proiect este prevăzută realizarea unei suprafeţe carosabile cu o lăţime de 14 metri, urmând a avea câte două benzi pe sens. În proiect mai este prevăzută amenajarea unui trotuar şi a unei piste pentru biciclete. 

Strada Narciselor porneşte de la sensul giratoriu de lângă RATBV de pe strada Hărmanului, trece pe lângă cimitirul din zonă şi ajunge la tronsonul 2 al ocolitoarei Braşovului, unde este întreruptă. După ocolitoare, strada Narciselor se prelungeşte cu un drum care se termină la sensul giratoriu de pe DJ 103 (Braşov-Sânpetru). Drumul este asfaltat pe o porţiune, celălalt tronson fiind pietruit.

 

 

 

 

 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.