CFR, licitație de peste 1 milion de euro pentru SF-uri. Modernizarea căii ferate Braşov – Predeal, din nou pe agenda de lucru a companiei

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR SA” este dispusă să plătească peste un milion de euro (5.414.285 lei cu tot cu TVA) pentru realizarea temelor de proiectare şi a studiilor de fezabilitate aferente modernizării mai multor sectoare de cale ferată din România, finanţarea urmând să fie asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020.
 
Pe listă se regăseşte şi tronsonul de cale ferată Braşov-Predeal (care face parte din Coridorul Pan European Rin – Dunăre) pe care, după efectuarea lucrărilor, trenurile ar urma să circule cu o viteză sporită. 
Licitaţia pentru elaborarea documentelor amintite a fost lansată de CFR SA  în 6 martie, iar consultanţii interesaţi de acest contract pot depune ofertele până la data de 16 aprilie. După atribuirea contractului, firma câştigătoare va trebui să finalizeze temele de proictare şi studiile de fezabilitate în termen de 11 luni. 
Conform caietului de sarcini aferent licitaţiei, pe tronsonul de cale ferată Braşov – Predeal, există restricţii de vizetă determinate de starea necorespunzătoare a elementelor de suprastructură., dar şi a uzurii şinelor, a pieselor şi aparatelor de cale sau a stării necorespunzătoare a traverselor. 
 
Despre modernizarea acestui segment de cale ferată se discută de mai mulţi ani însă, până acum nu a fost făcut nici un pas concret în acest sens. În urmă cu mai mulţi ani, pentru modernizarea acestui tronson, CFR SA lua în calcul două variante:  modificarea traseului şi realizarea unor tuneluri, astfel încât trenurile de persoane să circule cu o viteză de 160 km/h sau refacerea căii ferate pe ruta actuală, cu unele corecţii ale razelor curbelor şi a înclinaţiilor pantelor, însă, în acest caz, viteza comercială a garniturilor ar fi mai mică. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.