Facebook și Instagram au picat miercuri după-amiază în România și alte state din lume. Este cea mai gravă întrerupere din istorie dau nu este atac cibernetic

Facebook și Instagram au picat în această după-amiaza în mai multe țări, inclusiv în România. După orele 18.00 utilizatorii au semnalat probleme, rețeaua neputând să preia imagini, mesaje, like-uri sau documente atașate. 



 

Potrivit cotidianului britanic The Sun, legat de problemele cu care se confruntă Facebook, utilizatorii sau plâns de un blocaj total (35%), că au probleme cu news-feed-ul (33%) sau că nu se pot loga (30%). Pe Instagram, utlizatorii au raportat probleme legate de news feed (56%), de logare (28%), dar și alt gen de probleme (14%). 

„Facebook este oprit temporar pentru lucrări necesare de întreţinere, însă îl vei putea accesa din nou peste câteva minute. Între timp, citeşte mai multe despre motivul pentru care vezi acest mesaj. Îţi mulţumim pentru răbdarea ta, pe durata îmbunătăţirii site-ului nostru“, este mesajul transmis de Facebook, potrivit independent.co.uk.

După ora 20.00, comunicatorii companiei au confirmat problemele și au anunțat că lucrează să rezolve problema cât mai curând posibil însă nu au precizat ce a cauzat întreruperea. 

Ca răspuns la zvonurile postate pe alte rețele sociale, compania a declarat că întreruperile nu au fost rezultatul unui atac Distributed Denial of Service, cunoscut sub numele de DDoS care reprezintă o tehnică folosită de infractori pentru a întrerupe funcționarea site-urilor web sau pentru a le face să cadă. 

Rețelele de socializare au început să funcționeze normal abia după miezul nopții. 

Potrivit hotnews.ro, ultima dată când Facebook a avut o întrerupere de acest tip a fost în 2008 când site-ul avea 150 de milioane de utilizatori, în comparație cu aproximativ 2,3 miliarde utilizatori cât are acum. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.