Părinții care își duc copiii cu mașina „până în clasă”, amendați de Poliția Locală Brașov

Devenit un fenomen, parcatul mașinilor în fața școlilor a intrat și în atenția polițiștii locali brașoveni, care, numai în două zile, au au sancționat contravențional aproximativ 20 de șoferi surprinși într-o astfel de situație. 
 


 
 
De altfel, Poliţia Locală Brașov le solicită brașovenilor, care își duc copiii la școală cu mașinile personale, oprind în stradă minute în șir autoturismul, blocând astfel traficul rutier, să renunțe la acest obicei. Mai mult decât atât, reprezentanții Poliției Locale susțin că șoferii care transporta elevii până în poarta școlilor staționează fără să le pese că există riscul să împiedice accesul ambulanțelor ori pompierilor aflați în misiune, dar să îi încurce și pe ceilalți participanți la trafic și chiar pe pietoni ori bicicliști.
„Din cauza faptului că la dispeceratul instituției se înregistrează din ce în ce mai multe sesizări pe această temă, rutieriștii de la Poliţia Locală supraveghează zonele adiacente unităților de învățământ pentru fluidizarea circulației, intensificând verificările. Cu această ocazie, părinții ar trebui să își reamintească faptul că sancțiunile sunt pentru opriri neregulamentare între 290 și 435 de lei (și între 2 și 3 puncte penalizare), iar pentru staționări neregulamentare între 580 și 725 lei (și trei puncte penalizare), conform Codului rutier”, a anunțat Poliția Locală Brașov. 
 
 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.