ROMATSA se va implica dezvoltarea şi operarea viitorului aeroport de la Ghimbav. Protocolul de colaborare va fi aprobat astăzi de Consiliul Județean Brașov   

Consiliul Județean Brașov și ROMATSA vor semna parteneriatul pentru aeroportul de la Ghimbav, prin care cele două părți vor colabora în implementarea proiectului, dar și în operarea ș dezvoltarea obiectivului. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost inclus pe ordinea de zi a plenului Consiliului Județean Brașov de vineri. 

Ce prevede protocolul de colaborare: 



    • RA ROMATSA – Administraţia Naţională a Serrviciilor de Trafic Aerian va asigura servicii suport pentru dezvoltarea şi operarea viitorului aeroport. 
    • Cele două părţi vor elabora cerinţele operaţionale, tehnice şi de siguranţă pentru proiectarea şi realizarea infrastructurii, dar şi a procedurilor pentru asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană. 
    • ROMATSA va furniza serviciile de trafic aerian, de comunicaţii aeronautice, navigaţie şi supraveghere în domeniul aeronautic. Tot ROMATSA va asigura şi serviciile meteorologice, informarea aeronautică,va coordona serviciile de căutare şi salvare.
    • Consiliul Județean Brașov și ROMATSA vor colaborara pentru elaborarea cerinţelor operaţionale, tehnice şi de siguranţă, inclusiv estimarea bugetului necesar pentru amenajarea şi dotarea unor spaţii precum turnul de control sau pentru sistemul de balizaj.  



  • Consiliul Județean Brașov și ROMATSA vor colabora cu Eurocontrol pentru elaborarea analizei cost-beneficiu pentru identificarea soluţiei optime a infrastructurii necesare serviciilor de navigaţie aeriană. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.