FOTO. Jurnaliștii din Brașov s-au „rebranduit“, în parteneriatul cu Prefectura și Crucea Roșie pentru susținerea donării de sânge

Crucea Roşie, în parteneriat cu Instituţia Prefectului şi Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali – sucursala Braşov au lansat  la nivel local campania de promovare a donării de sânge, în încercarea de a face cât mai mulţi cetăţeni să doneze în mod constant.



 

În acest sens, pe 2 aprilie, de Ziua Instituției Prefectului, prefectul Marian Rasaliu a făcut apel la jurnalişti să îşi „doneze“ cele mai vizibile obiecte cu care îşi fac meseria: microfoanele, reportofoanele, telefoanele sau agendele, pentru promovarea acestei cauze. 

„Cred cu tărie că dacă ne unim eforturile într-o campanie de sensibilizare a braşovenilor vom reuşi să atragem atenţia asupra acestui eveniment şi să transmitem un mesaj care ne este drag nouă, braşovenilor: «La Braşov, oamenii sunt altfel, sunt mai uniţi şi mai implicaţi». Iar microfoanele şi reportofoanele jurnaliştilor pot deveni voce pentru nevoia de sânge în România. (…). Facem astfel apel către toate posturile de televiziune şi către jurnalişti să îşi «doneze» cele mai vizibile obiecte în timpul unui interviu sau al unei conferinţe de presă. Jurnaliştii sunt încurajaţi să înlocuiască microfonul clasic cu unul personalizat cu grupele de sânge, acestea devenind mai vizibile în faţa autorităţilor intervievate, a sportivilor, a persoanelor publice şi a telespectatorilor“, a spus prefectul Marian Rasaliu.

Răspunzând apelului prefectului şi al filialei judeţene de Cruce Roşie, în următoarea perioadă, jurnaliştii din Braşov vor purta pe cubul microfoanelor, pe telefoanele mobile, pe laptopuri sau pe reportofoane, stickere cu mesaje pentru promovarea donării de sânge. 
 


 
 
Potrivit directorului Crucii Roşii – filiala Braşov, Raluca Buzea, nevoia de sânge este permanentă, pe de o parte pentru că solicitările sunt mari, iar pe de altă parte, pentru că sângele „expiră“ dacă nu este utilizat. Braşovul este unul dintre judeţene care au un număr bun de donatori, însă nu suficient, spune Raluca Buzea.
 
„În zilele bune avem la Centrul de Transfuzii Sanguine în jur de 70 de donatori, iar în timpul unor campanii, cam 100. Zilnic însă, la Centru vin solicitări de unităţi de sânge, atât de la spitalele publice, cât şi de la clinicile private care fac intervenţii. Mesajul nostru este că nevoia de sânge este permanentă şi avem nevoie de un număr constat de donatori în fiecare zi“, spune Raluca Buzea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.