Brașovenii au huiduit mesajul de 1 Decembrie al premierului Dăncilă, transmis de prefectul Marian Rasaliu

Peste 2000 de brașoveni participă în această dimineață la parada de 1 Decembrie, în Centrul Brașovului. Ca în fiecare an, evenimentul se desfășoară pe bulevardul Eroilor, în zona Modarom, la el participând, toate oficialitățile orașului – de la prefectul Marian Rasaliu, la primarul George Scripcaru, președintele Consiliului Județean Adrian Veștea, parlamentari, aleși locali și județeani.

Ca în fiecare an,  evenimentele de 1 Decembrie au început cu ceremonia militară și religioasă, prin intâmpinarea prefectului județului Brașov, însoțit de comandantul Garnizoanei Brașov și prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă al UM 01107.

Ca reprezentant al Guvernului în județ, prefectul Brașovului Marian Rasaliu, îmbrăcat în haine tradiționale, a transmis mesajul premierului Viorica Dăncilă, moment în care, în centrul orașului s-a lăsat cu un „Huooo“ prelung. După mesajul șefului Guvernului, prefectul Brașovului Marian Rasaliu a transmis apoi un mesaj personal, în care a făcut apel la unitate și i-a îndemnat pe brașoveni ca, măcar de Ziua Națională să renunțe la orgoliile politice, cu atât mai mult cu cât este ziua Centenarului.

De altfel, huiduieli s-au auzit azi și la parada militară de la București, la Arcul de Triumf.  În capitală, huiduieli s-au auzit la defilarea trupelor Jandarmeriei, când unele persoane strigat „Rușine să vă fie”, alții „La mulți ani. Nu pentru voi” sau „Zece august”. De remarcat însă, că la Brașov, la trecerea trupelor de jandarmi nu a existat nicio reacție negativă. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.