Peste 2.000 de alergători iau startul la „Salomon EcoRun Moieciu”, într-un cadru natural „din altă lume”

 
Peste 2.000 de alergători din 21 de țări vor lua startul la startul la cea de-a 10-a ediție a „Salomon EcoRun Moieciu”, ce se va desfășura în 4 mai. Competiția se desfășoară în localitatea Moieciu de Sus se desfășoară într-un cadru peisaj pitoresc „din altă lume”,  ce oferă o perspectivă deosebită a munților Bucegi și Leaota. De altfel, cursa, programată la începutul sezonului, are loc și în acest an cu „casa închisă”, fiind ocupate de ceva vreme locurile pentru maraton și cros. Alergătorii la cele două probe sunt de toate vârstele, de la tineri care abia au devenit majori, la veterani trecuți de 60 de ani. De altfel, numai la maraton sunt înscrise 13 persoane ce au depășit vârsta de 60 de ani, dintre care două sunt femei.

Pe lângă cele două probe destinate „oamenilor mari”, va fi și o cursă a copiilor. Aceștia se vor înscrie la față locului în perioada 3-4 mai în limita a  650 de locuri.  Startul copiilor va avea loc sâmbătă după amiaza începând cu ora 16.00, în funcție de categoria de vârstă.
Pentru cei care doresc  se implice în organizarea evenimentului, devină voluntari sau  devină parteneri îi rugăm  ne scrie un email sau  acceseze secțiunea dedicată voluntarilor de pe website-ul evenimentului.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte:

 Marathon: va fi o cursă pe distanță clasică de 42 de kilometri, cu o diferență de nivel de cca +2300m, startul și sosirea vor avea loc înMoieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.

 Cross: cursă destinată celor care preferă distanțele mai scurte saucare au început de curând alergarea și doresc și schimbe modul de viață devină mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferențăde nivel de cca +600m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus.

 EcoKids by DELCAR SKODAîn funcție de categoria de vârstă sevor parcurge diferite distanțe, cu startul și sosirea în Moieciu de Sus.

Sus-Jos pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus

Organizatorii competiției, Asociația Club Sportiv EcoRun, încolaborare cu Primăriile Moieciu și Fundataorganizează înlocalitatea Moieciu de Sus, spun că traseul este de o frumusețe aparte, sus-jos pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergătorilor și susținătorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural și tradițional de la poalele munților Bucegi și Leaota.

„Ideea acestui maraton a pornit de la dorința de a face cunoscute aceste locuri și de a încerca  le conservăm și  le valorificăm prinîncurajarea ecoturismului și a sportului. Există deja o comunitate totmai numeroasă a celor pasionați de alergare montană. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor și poate fipracticat la orice vârstă, indiferent de condiția socială sau materială.
Cursele de Maraton atrag tot mai mulți participanți în toată lumea, este o lupta cu propriile limite, înseamnă pregătire, planificare, autodepășire, prietenie”, au precizat organizatorii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.