Dublă tragedie la maratonul din Piatra Craiului. Un sportiv a murit încercând să-și salveze colega

Doi sportivi, un bărbat și o femeie, care participau, sâmbătă, la Maratonul Piatra Craiului, au murit după ce au căzut într-o râpă, relatează Agerpres.

Potrivit reprezentanților ISU Argeș, mai multe echipaje au mers în zona Dâmbovicioara, la Maratonul Piatra Craiului, pentru salvarea celor două persoane care au căzut într-o râpă.

E vorba despre o sportivă de 45 de ani, care a căzut într-o prăpastie de la circa 70 de metri înălţime, și despre un bărbat de 39 de ani din Cluj Napoca, care a vrut să o prindă, căzând şi el în gol.

La momentul când salvatorii au ajuns în râpă, femeia era deja în stop cardio respirator, iar bărbatul încă trăia, însa avea mai multe fracturi, printre care la ambele picioare.

În zona Piatra Craiului are loc, în weekend, un maraton de alergare montană. Maratonul Piatra Craiului, ajuns anul acesta la a 14-a ediţie, se desfăşoară pe un traseu care porneşte din Zărneşti, străbate masivul făcând un ocol prin judeţul Argeş, iar punctul de sosire este tot în Zărneşti. S-au înscris în cursă 140 de femei cu vârste de la 18 la peste 50 de ani şi peste 500 de bărbaţi cu vârste de la 18 la peste 70 de ani, conform monitorulexpres.ro.

Aceasta este considerată de alergători una dintre cele mai grele întreceri se munte din România. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.