Aproape 500 de sportivi se întrec în acest weekend, la Braşov, la Campionatele Naţionale de Înot

Aproape 500 de copii vor participa în acest weekend la Campionatele Naţionale de nataţie copii 10-11 ani, care se desfăşoară pentru al patrulea an consecutiv, la Bazinul Olimpic „Mihai Mitrofan” din Braşov. Competiţia care este organizată de  Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern în colaborare cu Primăria Municipiului Braşov şi Clubul Corona Braşov, adună sportivi de la peste 70 de cluburi din ţară.
Întrecerile se vor desfăşura de vineri pînă duminică la Bazinul Olimpic „Mihai Mitrofan” după următorul program: vineri, de la ora 16.30 are loc deschiderea oficială iar apoi urmează reunirea de seară. Sîmbătă vor fi două reuniuni, de la ora 10.00 şi 17.00, urmînd ca duminică, în ultima zi să fie doar o singură reuniune, tot de la ora 10.00.

Preşedintele secţiei de nataţie de la clubului Corona, Toro Tamaş a declarat că este încântat că Braşovul organizează pentru al patrulea an Naţionalele de copii la Braşov şi are încredere că şi în acest an se va vorbi în termeni laudativi despre felul în care s-a desfăşurat competiţia.

Toro Tamas: „Este un motiv de bucurie şi mândrie ca Naţionalele de copii să se desfăşoare a patra oară la Braşov, iar preşedintele federaţiei Camelia Potec a fost  de fiecare dată mulţumită de organizare şi tot ce s-a întâmplat aici. Am încredere că în acest an competiţia va fi organizată foarte bine iar un lucru extrem de important este că la actuala ediţie condiţiile sunt şi mai bune, pentru că, de curând, la bazinul olimpic s-au făcut investiţii foarte mari”.În noua dotare a bazinului intră blocstarturi cu sesizare a startului fals, care asigură pornirea cronometrului exact în momentul în care sportivul s-a desprins de blocstart, cu o precizie de miime de secundă, și elimină astfel orice întârziere sau avantaj. Totodată, pentru probele de înot cu spatele, bazinul a fost dotat cu dispozitive speciale de îmbunătățire a startului, care asigură sportivului eficiență, favorizând timpi mai buni pentru fiecare înotător în proba respectivă. Aceste dispozitive (pentru startul în probele de înot cu spatele) au fost introduse de FINA în urmă cu doar trei ani în dotarea obligatorie a bazinelor pentru competiții internaționale și olimpice. Touchpadurile electronice completează precizia măsurării timpilor intermediari (după fiecare lungime de bazin) sau la finalul cursei, tot cu precizie de miime de secundă. Tot pentru start a fost achiziționată și montată o instalație cu microfon pentru startul verbal, cu difuzor pe fiecare blocstart și cu posibilitate de afișare a startului pentru sportivii cu deficiențe auditive. Instalația oferă totodată arbitrilor posibilitatea de a opri proba în cazul unor erori de start, prin simpla apăsare a unui buton.


Investiția în noile dotări ale Bazinului Olimpic a fost de aproximativ 400.000 de euro, din bugetul local al Municipiului Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.