Concurența binecunoscută dintre colegiile naționale „Dr. Ioan Meșotă“ și „Andrei Șaguna“ a ajuns și în acest an pe terenul de sport. În anul în care împlinesc 150 de ani de la înființarea școlii lor, meșotiștii au avut câștig de cauză în cele trei întîlniri sportive care au avut loc azi la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași“.
Într-o atmosferă incendiară, demnă de o mare competiție, cele două colegii au susținut în ordine, un meci de baschet între elevi și apoi un meci de fotbal între elevi.
La ambele, au câștigat meșotiștii: 40-29 la baschet și 3-2 la fotbal.
Însă întâlnirea de top a fost, care a fîcut deliciul publicului, la fel ca anul trecut, a fost meciul de fotbal între profesorii de la „Meșotă“ și de la „Șaguna“. Și de această dată, meșotiștii au câștigat cu scorul de 6-2.
Tot meșotiștii sunt cei care au atras atenția și la capitolul galerie și susținători, cu o echipă extrem de activă de majorete și o tribună gălăgioasă, care a cântat tot timpul și chiar a dansat sincron între meciuri.
Șaguniștii s-au remarcat însă printr-un mesaj înscris pe banner-ul agățat de peretele sălii: „Oricât ar suna de trist, Meșotă-i tot șagunist“.
„Este meciul devenit El Clasico între cele două colegii reprezentative ale Brașovului, Șaguna și Meșotă. L-am îmbinat cu alte activități prilejuite de 150 de ani de la înființarea școlii noastre. Le mulțumim celor de la Șaguna pentru implicare și dorim în fiecare an să demosnstrăm că putem fi buni și pe terenul de sport și în alte activități extrașcolare. Dincolo de competiție contează prietenia și legătura care se formează între noi. Am îndemnat întotdeauna orice elev de la fiecare școală să își susțină fair-play echipa, iar pe colegii noștri, să demonstreze că și noi, ca profesori, încă mai putem mișca ceva pe terenul de sport“, a spus directorul Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă“, Ovidiu Tripșa.
„Cel mai important este evenimentul în sine, faptul că suntem aici, la aniversarea celor 150 de ani de «Meșotă» și asta spune cel mai mult. Avem o istorie comună și o tradiție comună, de aceea, nu este victoria importantă, ci evenimentul“, a spus, la rândul său, Gabriel Ciupală, profesor de la Colegiul „Andrei Șaguna“, absolvent în promoția 1991 la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă“
Fii primul care comentează