Absolvenții clasei a VIII-a au fost distribuiți la liceu. Unde au ajuns elevii de elită?

Ministerul Educației a publicat rezultatele repartizării computerizate în licee. În județul Brașov, cu cele mai mari medii de admitere s-a intrat la Colegiul Național „Andrei Șaguna”. Practic, la acest liceu s-a intrat cu trei medii de 10.00- doi elevi la Mate – info, iar unul la Științele Naturii.  

De altfel, în primii 20 de elevi, din punct de vedere al mediilor, doar trei au preferat alte licee decât Colegiul Național „Andrei Șaguna“. Eleva care deține cea de a opta medie din județ – 9,93, a preferat să meargă la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă“, la fel ca și eleva cu cea de a 20-a medie din județ- 9,89. De asemenea, eleva care deține cea de a 11-a medie de admitere, 9,93, a ales Colegiul Național „Radu Negru“ din Făgăraș.

Primul elev care a ales altceva decât colegiile „Andrei Șaguna“, „Dr. Ioan Meșotă“ și „Radu Negru“ din Făgăraș este abia pe locul 50 în topul mediilor de admitere, cu 9,82. Acesta a ales Liceul Teoretic „Johannes Honterus“.

În Brașov, la Colegiul „Andrei Șaguna“ a ajuns și o elevă din afara județului, cu media 9,99, obținută la Școala Gimnazială „Radu Popa“ din Sighișoara.

Tot din afara județului, de la Liceul Teoretic din Azuga, vine o elevă cu media 9,89, care a fost admisă la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă“.

 

Vezi AICI repartizarea elevilor în ordinea mediilor. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.