Invențiile și produsele create la Universitatea „Transilvania“ vor putea fi testate la Noaptea Cercetătorilor

În acest weekend are loc la Brașov, o nouă ediție a „Nopții Cercetătorilor“, un eveniment organizat la nivel european, care își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Evenimentul are loc la Colegiul Național „Andrei Șaguna“ pe 28 și 29 septembrie, între orele 18.00 – 22.00.

La fel ca în anii precedenți, și de această dată Universitatea Transilvania, prin Institutul de Cercetare-Dezvoltare, este participantul care va avea cele mai multe standuri – 11. Vizitatorii vor putea interacționa cu studenți, cercetători și cadre didactice. Totodată vor fi expuse produse și invenții realizate în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare al Universității și vor putea fi testate și experimentate cele expuse la standuri. Printre exponatele interactive se numără și mașina de curse realizată de studenții universității, un arc virtual, drone, roboți mobili, imprimante 3D sau echipamente pentru criogenie.

La eveniment vor fi si corturi ale Giri Rally Team, unde participanții vor putea afla mai multe informații despre automobilismul sportiv, ale Planet Bike, cu informații și teste în domeniul mobilității electrice, Mondly, cu tehnologie VR și AR, în învățarea limbilor străine și Academia Forțelor Aeriene, cu un simulator de zbor. Centrul 42 Comunicații și Informatică de Sprijin de la Centrul Militar Zonal Brașov va prezenta informații despre comunicații prin satelit și drone.

Vor exista de asemenea, prezentări cu printare 3D, un atelier de Lego-Robotică și construire de roboți sau sisteme experimentale pentru conversia energiei solare în alte tipuri de energie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.