În 2019 municipalitatea brașoveană va realiza intervenții pentru punerea în siguranță a zidurilor de sprijin șubrede de pe Drumul Poienii. Consolidarea… va urma

Trecute în anul 2017 pe lista punctelor periculoase, cele două ziduri de apărare de pe Drumul Poienii, respectiv cel de la intersecția acestei artere cu strada Crișan și cel de la cu strada Spătar Nicolae Milescu nu vor fi consolidate prea curând. Anul acesta, a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea,  vor fi realizate intervenții ce vizează punerea în siguranţă a drumului. Ulterior, pentru lucrările de consolidare va fi elaborat un studiu de fezabilitate,  după care vor fi lansate procedurile pentru achiziția proiectării și execuției lucrărilor.

Reamintim că în a doua jumătate a anului 2017, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Brașov a constatat că zidul de sprijin de la intersecția Drumului Poienii cu strada Spătar Nicolae Milescu, este afectat puternic de un puternic „fenomen de instabilitate”.  Zidul are o lungime de aproximativ 60 m, o înălțime maximă de 7 m și, conform SVSU, prezintă un grad ridicat de degradare, unele porțiuni fiind deplasate și fisurate, existând astfel pericolul de dislocare a unor elemente din zid și de desprindere a balustradei. 

Și pentru celălalt zid de sprijin, de la intersecția Drumului Poienii cu str. Crișan este „afectat puternic de un fenomen de instabilitate”. Zidul de sprijin are o lungime de aproximativ 55 m, o înălțime cuprinsă între 2 m și 6 m, și, potrivit SVSU Brașov, în partea superioară este deplasat cu 25 cm.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.