400 de atleți din toată lumea, așteptați la primul ultramaraton al Brașovului

400 de atleţi din toată lumea sunt aşteptaţi la Campionatul Mondial de 50 de kilometri de alergare pe şosea, care se va desfăşura la Braşov, pe 1 septembrie. Comisia de Circulație a municipiului Brașov a avizat desfășurarea evenimentului şi a traseului care constă din două bucle, care se parcurg succesiv – o buclă de 5 kilometri care se parcurge o singură dată şi o buclă de 9 kilometri, care se parcurge de 5 ori. 

Descrierea traseului:

Prima buclă: START: Hotel Aro Palace – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – str. Zizinului (până în dreptul blocului de la Zizinului nr. 14) și retur.

Următoarele cinci bucle: START: Hotel Aro Palace – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Calea București (până la sensul giratoriu de la intersecția cu Bd. Saturn) și retur. 

„Am avizat în Comisia de Circulație traseul pentru acest maraton, precum și restricțiile de circulație, iar în perioada următoare va trebui să pregătim toate cele necesare pentru ca această competiție să se desfășoare în cele mai bune condiții, pentru că modul de organizare și desfășurare a maratonului reprezintă o oportunitate de a transmite un mesaj bun atât noi ca țară, cât și ca oraș. Este o competiție care se va bucura de prezența unor atleți și oficiali din peste 40 de țări din toată lumea și este o foarte bună ocazie de promovare a Brașovului, dar și o confirmare a faptului că Brașovul este pe un drum bun. Vom încerca să creăm cât mai multe evenimente care să completeze acest eveniment sportiv și să contribuie la imaginea bună pe care participanții o vor transmite mai departe”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru, la obținerea avizului de circulație.

Campionatul Mondial 50 Km România Brașov este organizat de Federaţia Română de Atletism, cu suportul tehnic şi logistic al comisiei de ultraatletism, în parteneriat cu Primăria Brașov şi se desfăşoară sub patronajul IAU – Asociaţia Internaţională de Ultramaraton, partener al IAAF – Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism. Referitor la această competiție, Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, a declarat că „am demonstrat deja că deschiderea Federaţiei Române de Atletism către noile ramuri ale atletismului – dintre care ultra-alergarea este una dintre cele mai importante – ne-a adus şi ne va aduce în continuare vizibilitate şi va ridica ştacheta performanţei în ţara noastră. Nu pot decât să remarc cu emoţie că suntem priviţi la nivelul consiliului internaţional al IAU ca un partener extrem de serios care poate onora cu adevărat toate promisiunile legate de organizarea unei competiţii de asemenea nivel”.

Campionatul Mondial de 50 km alergare este un concurs anual de ultra-alergare de 50 de kilometri, organizat de Asociația Internațională a Ultra-alergătorilor (IAU). Competiția a debutat sub numele de Trofeul Mondial IAU de 50 km în anul 2005. Competiţia era în acel moment punctul final al circuitului de 50 km Challenge IAU, alergătorii obținând calificări prin performanțele înregistrate într-una din cele nouă curse de calificare precedente. Câștigătorii erau decişi de cel mai bun timp al cursei Trofeului Mondial, plus cel mai bun timp din turul de calificare.  Cursa s-a îndepărtat de acest format, iar Trofeul Mondial a fost decis ulterior în cadrul unei singure probe, acest format continuând până în anul 2014. Prima ediţie a Campionatului Mondial de Alergare de 50 de km, aşa cum îl ştim astăzi, a avut loc la Doha, Qatar, în decembrie 2015.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.