Doi braşoveni candidează la funcţia de procuror european din partea României

Procurorii brașoveni Cătălin Borcoman și Elena Hach candidează din nou la funcţia de procuror european din partea României, după ce fostul ministru de Justiție Tudorel Toader a refuzat toți candații și a încercat să amâne pe cât posibil propunerile pentru procurul care ar trebui să lucreze cu viitorul șef al Parchetului European, unde cele mai mari șanse de a fi numită le are Codruța Kovesi.

Audierile pentru funcţia de procuror european din partea României au început azi de la ora 10.00, ele fiind susţinute în faţa unei comisii prezidate de ministrul Justiției, Ana Birchall.



Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că unul dintre candidaţi s-a retras din competiţie, astfel că  susţin interviurile doar şapte. Ana Birchall nu a menţionat despre cine este vorba.   Audierile au fost întrerupte azi, pe perioada şedinţei de Guvern pentru că ministrul Birchall a fost prezentă la întrunirea executivului. Următoarea rundă de audieri va avea loc însă pe 23 iulie.

Potrivit unui anunț al Ministerului Justiției, cei opt magistrați care și-au depus candidatura pentru funcția de procuror european sunt: Borcoman Cătălin-Laurențiu, Bulancea Marius Bogdan (procuror de la DNA), Dumitresc Constantin Claudiu, Ecedi Stoisavlevici Laura, Horodniceanu Daniel – Constantin (fost șef DIICOT), Hach Elena (cu condiția depunerii unor înscrisuri de recunoaștere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cel mai târziu până la data susținerii interviului), Nolden Nicoleta și Radu Răzvan – Horațiu. Toți cei menționați sunt procurori, cu excepția Nicoletei Nolden, care este judecător la Curtea de Apel București.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.