Elevii cu BAC de 10, şefii de promoţie şi olimpicii, aşteptaţi cu braţele deschise la Universitatea Transilvania. Ei primesc gratuit laptop, cazare şi masă

Elevii care au obţinut nota 10 la Bacalaureat, olimpicii care au participat la concursuri internaţionale şi şefii de promoţie la liceul absolvit vor beneficia de o serie de facilităţi dacă vor alege una dintre facultăţile Universităţii Transilvania. Este vorba despre un laptop, pe care să îl folosească pe parcursul anilor de studii, o masă caldă zilnic, la cantina universităţii, iar pentru cei care vin din alte localităţi, cazare gratuită într-unul dintre cămine. 



Ioan vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania: „Noi considerăm că oferim condiţii bune de formare la universitatea noastră, atât pentru studenţii de la ciclul de licenţă, cât şi pentru masteranzi şi doctoranzi. Oferim aceste facilităţi pentru studenţii de performanţă, încă din anul I, iar cei înclinaţi spre cercetare pot continua până la doctorat aici, pentru că au condiţii foarte bune la Centrul de Cercetare-Dezvoltare al universităţii. De asemenea, considerăm că Braşovul este un oraş care poate oferi condiţii bune şi din punct de vedere cultural, chiar noi având propriul program în acest sens“. 

Rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Vasile Abrudan, a anunţat azi că vor fi menţinute aceleaşi prevederi ca în anii anteriori, în ceea ce priveşte susţinerea absolvenţilor de liceu care vor să-şi continue studiile la una dintre cele 18 facultăţi de la Braşov. Astfel, candidaţii la studiile universitare de licenţă, care au obţinut în perioada studiilor liceale premiile I, II, III sau menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de către Ministerul de resort, beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susţinerea concursului de admitere, pe locurile finanţate de la buget, pentru programul de licenţă.

Programul de facilităţi a debutat în urmă cu patru ani, când Universitatea a atras doar 6 studenţi de performanţă, toţi din Braşov. Programul a evoluat însă, iar acum, de aceste facilităţi beneficiază 41 de studenţi din 13 judeţe, respectiv Braşov, Buzău, vaslui, Covasna, Harghita, Prahova, Vrancea, Bucureşti şi Mureş. Printre ei se află inclusiv un elev român plecat de mulţi ani în Italia, care a absolvit liceul cu media 10 şi a revenit în ţară, alegând Universitatea Transilvania. 

Voucher de rechizite, masă şi bursă pentru studenţii de performanţă proveniţi din familii cu venituri reduse

De asemenea, Universitatea continuă şi programul „Susţinem performanţa“, menit să îi atragă spre una dintre cele 18 facultăţi, pe acei absolvenţi de clasa a XII-a cu rezultate buen la învăţătură, dar care nu au o situaţie socială strălucită. Odată admişi la universitate aceşti elevi vor primi pe durata anului I, cazare gratuită în cămine, o masă caldă la cantină (voucher zilnic de masă) şi un voucher de rechizite, în valoare de 400 de lei. Pentru acest program, universitatea are 54 de locuri în sesiunea de admitere 2019. Pentru a fi admis în program, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii: media notelor din clasele IX – XII să fie egală sau mai mare de 8.00, iar venitul pe membru de familie în luna mai 2019 să nu depăşească 2.080 lei.



De aceleaşi facilităţi vor beneficia, în continuare şi studenţii universităţii, cu rezultate deosebite. Este vorba despre cei care au obţinut, la nivel de licenţă, cele mai bune rezultate, în fiecare an, dar şi de cei care au finalizat ciclul de licenţă ca şefi de promoţie şi aleg să se înscrie la masterat, tot la Universitatea Transilvania. pentru doctoranzii de performanţă există de asemenea, un buget de burse. „Cel mai bun doctorant va primi o bursă de 2000 de lei, care o va suplini pe cea în valoare de 1.550 de lei, de la bugetul statului“, a precizat rectorul universităţii Transilvania, Ioan Vasile Abrudan.

10% din bugetul de burse, pentru mobilitatea internaţională a studenţilor

Universitatea susţine, de asemenea, şi mobilitatea studenţilor. De aceea, pe lângă Programul Erasmus, are şi propriul buget de mobilităţi, destinate atât studenţilor cât şi cadrelor didactice. De altfel, universitatea din Braşov este singura din România care are un astfel de program. „10% din fondul de burse este destinat mobilităţilor studenţilor“, a precizat rectorul Abrudan. 

Absolvenţii claselor a XII-a sunt aşteptaţi începând cu 15 iulie, să se înscrie la una dintre cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania. pentriu sesiunea de vară sunt puse la dispoziţie la programele de licenţă, 6.215 locuri, la frecvenţă, dintre care 2.885 finanţate de la buget, iar 3.233 cu taxă. Pentru programele de licenţă cu frecvenţă redusă sunt disponibile 475 de locuri, iat pentru învăţământ la distanţă, 885. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.