Universitatea Transilvania scoate la concurs peste 10.000 de locuri la sesiunea de admitere din această vară

Universitatea Transilvania din Braşov (UniTBv) scoate la concurs, pentru admiterea din sesiunea iulie, peste 10.000 de locuri, la licenţă şi masterat, începând din acest an fiind disponibile două noi programe de studii, se arată într-un comunicat remis miercuri presei.

Pentru programele de studii la licenţă vor fi disponibile aproximativ 3.000 de locuri la buget, cu aproximativ 200 mai multe faţă de anul trecut şi alte 3.000 de locuri la taxă.

Alte 1.400 locuri vor fi disponibile la programele de studii la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Pentru programele de studii la masterat vor fi scoase la concurs peste 1.300 de locuri la buget şi aproximativ 1.800 de locuri la taxă.

Şi în acest an înscrierea candidaţilor se va face online, pe site-ul admitere.unitbv.ro, până în 15 iulie, iar admiterea se realizează pe bază notelor de la dosar, conform criteriilor stabilite de fiecare facultate.

Excepţie fac Facultăţile de Medicină, Muzică, Educaţie fizică şi sporturi montane şi Psihologie şi ştiinţele educaţiei la care vor fi organizate probe de concurs.

Candidaţii admişi la programele de licenţă care au absolvit liceul ca şefi de promoţie ori au fost membri ai loturilor olimpice şi au participat la competiţii internaţionale sau au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi un laptop şi cazare la cămin (dacă este cazul), precum şi o masă pe zi la cantină gratuit, pe tot parcursul anului universitar.

Conform conducerii universităţii, taxele de şcolarizare şi de înscriere vor rămâne în acest an la nivelul celor din 2022. Astfel, taxa de înscriere la toate facultăţile este de 200 de lei, excepţie făcând Facultatea de Medicină, programul de studii „Medicină”, unde aceasta este de 250 de lei, iar taxele de şcolarizare sunt cuprinse între 3.500 şi 7.000 de lei pe an. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.