Medicina și Psihologia, facultățile cu cea mai mare concurență la Universitatea Transilvania. Cu ce medii se intră la cele două programe de licență

Facultatea de Medicină și Facultatea de Psihologie și Științele Educației sunt cele mai căutate în acest an, cu programele lor de studii de licență la zi – Medicină, respectiv Psihologie. Ambele facultăți au făcut înscrieri în acest an, exclusiv online și au concurență de aproximativ 15/loc. 



După închiderea perioadei de înscriere, Universitatea Transilvania a nunță că există 45 de programe în care concurența este de peste 1,5 candidați / locuri bugetate și 23 programe cu peste 1,5 candidați pe total locuri. 

Primele 3 programe din punct de vedere al candidaților pe total locuri sunt următoarele:

  • Medicina: 8,16
  • Psihologie: 3,98
  • Informatică aplicată: 3,87
  • Calculatoare: 3,42

Primele 3 programe din punct de vedere al candidaților pe nr de locuri bugetate sunt următoarele:

  • Medicina: 15,94
  • Psihologie: 14,14
  • Comunicare și relații publice: 8,20



Anul trecut, la Facultatea de Medicină s-a intrat, pe locurile bugetate, cu medii între 9.90 – 6.70, iar pe locurile cu taxă, cu medii între  cu 8.90 – 6.79.

La Facultatea de Psihologie și Științele Educației – programul Psihologie, mediile de admitere anul trecut au fost între 9.78 – 8.96, pe locurile bugetate, și între 9,48 – 7,16, pe locurile cu taxă.

La Facultatea de Sociologie și Comunicare – Programul Comuniare și relații publice, anul trect s-a intrat cu medii între 10.00 – 8,61 la locurile fără taxă și cu medii între 9,90 și 5,83 pe locurile cu taxă. 

Selecția viitorilor studenți la fiecare facultate de încheie pe data de 24 iulie, când vor fi afișate și listele cu cei admiși. Pe 25 și 26 iulie cei admiși trebuie să și confirme locul, iar pe 29 vof fi afișate listele după distribuire. 

CALENDARUL COMPLET AL ADMITERII LA UNIVERSITATEA TRANSILVANIA, AICI. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.