Mariana Sebeni-Comșa, exclusă a doua oară din PER. Partidul spune că nu și-a plătit cotizația, ea că nu a mai avut unde și cui

Consilierul județean brașovean Mariana Sebeni-Comșa a fost exclusă a doua oară din PER.De data aceasta, ea susține că argumentul conducerii centrale a PER a fost că nu și-a plătit cotizația lunară. Însă, susține Mariana Sebeni-Comșa, nu a avut unde și cui să plătească cotizația. „M-au dat afară fără să mă asculte, fără să mă invite la partid, la vreun președinte de organizație. Printr-un email trimis azi (luni – n.n.), la ora 15.08”, a anunțat aceasta. 



„PER nu are sediu la care să pot merge pentru plata cotizației. Am fost în sediul pe care îl obținusem pentru acest partid, din Mureșenilor nr. 10, pentru care plătisem singură chiria din banii familiei. Acum, acolo este sediul PMP, după ce PER a fost evacuat pentru neplata chiriei. Pentru că, după prima excludere a mea, mi-am permis să nu le mai plătesc factura către RIAL”, a declarat consilierul județean. 

Cătălin Nămăescu, de negăsit 

Mariana Sebeni-Comșa spune că a încercat să-i plătească cotizația președintelui interimar al PER Brașov, Cătălin Nămăescu, așa că a mers la Primăria Ghimbav, unde el a obținut un post după al doilea concurs: „Nu a fost de găsit, pentru că, după vreo 3 luni în care și-a demonstrat inutilitatea, președintele interimar al PER, pe care îl căutam pentru a-i înmâna cotizația lunară, fusese pus pe liber. Am căutat un membru, o secretară, orice care să aibă legătură cu acest partid, însă nu am găsit pe nimeni. Nu au activitate, nici conferințe de presă. Nu există! Iar membrii unei organizații plătesc cotizația în organizația de care aparțin. Habar nu am avut de care organizație aparțin”. 



„Nu mi-am permis să-l sun pe domnul Dunca pentru a-i cere contul bancar al PER Brașov”

O altă variantă pe care a luat-o în calcul a fost virarea banilor.

„Este drept că aș fi putut merge la o banca, undeva, pentru a le depune cotizația direct în cont, însă aș fi avut n voie de câteva informații, printre care și numărul contului în care statul le achita subvențiile. Apoi, este cineva dispus să plătească pentru ceva ce nu există? Să achite o cotizație fără să știe că banii se duc spre un sediu, o dotare, o acțiune,ceva,orice? Pe când PER nu a mai ieșit în public de la alegerile parlamentare trecute, când și-a prezentat candidații (vi-l amintiți pe dl. Sorin Cristea,nu?). Aud că au apărut relativ recent în sediul PSD, alături de conducerea acestui partid, însă nu mi-am permis să-l sun pe domnul Dunca (Marius Dunca – n.n.) pentru a-i cere contul bancar al PER Brașov, organizația județeană de care, teoretic, aparțin”, a afirmat Sebeni-Comșa. 



„Nimeni nu a plătit nimic”

Pe de altă parte, ea a făcut și un apel către jurnaliști: „Vă solicit sprijinul în găsirea unei persoane în măsură să încaseze cotizațiile membrilor din Brașov. Poate aflați numele unui membru, consilier local sau județean, care a reușit să plătească această cotizație. Vă asigur că va fi greu și că nimeni nu a plătit nimic, însă numai eu am fost sancționată cu cea mai dura sancțiune posibilă: excluderea”.

Decizia de excludere a fost emisă de Biroul Permanent Național al PER, Sebeni-Comșa precizând că aceasta nu a fost precedată de o hotărâre anterioară a Biroului Județean, sau municipal, sau de cartier, organisme care ea spune că nu există.  

Mariana Sebeni: „Prefer să trăiesc printre agricultori și trandafiri de Damasc”. 

Conform deciziei partidului, Mariana Sebeni-Comșa a fost exclusă din PER și i s-a retras sprijinul politic, ceea ce înseamnă că îi va înceta și mandatul de consilier județean. Ea a mai fost exclusă din PER și în anul 2017, însă a atacat decizia în instanță, astfel că și-a menținut funcția și Consiliul Județean Brașov. De data aceasta, Mariana Sebeni Comșa a anunțat că „am obosit să mă lupt cu o conducere inexistentă a unui partid inexistent pentru a fi lăsată să-mi duc la îndeplinire obligațiile conferite de calitatea de ales județean. Prefer să trăiesc printre agricultori și trandafiri de Damasc (cu referire la afacerea pe care Sebeni o are, cu produse bio din trandafir)”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.