Ipocrizie maximă. Fostul ministru Liviu Pop propune ca 10 august să fie declarată „Ziua unității civice“. Anul trecut nu înțelegea protestul și spunea că „cetățenii au bruscat jandarmii în plină stradă“

Senatorul PSD Liviu Marian Pop, fosr ministru al Educației Naționale, a anunțat că va propune, printr-un proiect legislativ, ca ziua de 10 august, cea în care anul trecut a avut loc intervenția brutală a jandarmilor asupra manifestanților din Piața Victoriei, să fie declarată Ziua Unității Civice.„Voi depune săptămâna viitoare un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice în data de 10 august. Cred că românii merită această lege”, a scris Liviu Pop pe Facebook sâmbătă seară, după încheierea manifestației de protest din fața Guvernului.

După mitingul de anul trecut, din 10 august, fostul ministru al Educației susținea că protestatarii au fost cei care au atacat forțele de ordine: „Eu am văzut câteva acțiuni a (sic!) protestatarilor împotriva jandarmilor. Organizatorii mitingului, membrii PNL și USR, conducerea partidelor care au spus că vor participa membrii lor în piața...sunt direct responsabili de această acțiune a protestatarilor violenți”.„N-am înțeles pe acei cetățeni care au bruscat jandarmii în plină stradă”, mai spunea, în august 2018, Liviu Pop.

 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.