Weekend cu concert cameral la biserica săsească din Cincu

Una dintre dintre cele mai frumoase biserici săseşti din Transilvania, aflată în comuna Cincu, va fi gazda unui unui concert cameral susţinut de Trio Credo, respectiv Tatiana Noia la vioară I, Mihai Perciun la vioară II şi Teodor Chircu la cello. Concertul va începe la biserica din Cincu sâmbătă, 17 august, de la ora 18.00, urmând ca a doua zi, de la aceeași oră, Trio Credo să ajungă pentru un concert similar, la Mânăstirea Cisterciană de la Cârţa.

 

PROGRAMUL CONCERTULUI DELA CINCU: 

JOSEPH HAYDN: Trio Londonez nr.1 in Do major: Allegro moderato; Andante; Vivace

JOHANN SEBASTIAN BACH: Trio sonata in Do Major: Largo; Giga-Presto

ARCANGELO CORELLI: Trio Sonata op.4 nr.2 in sol minor: Preludio-Grave; Allemanda-Allegro; Corrente-Vivace

Trio Sonata op.4 nr.6 in Mi Major: Preludio-Adagio; Allemanda-Allegro; Giga-Allegro

 

LUIGI BOCCHERINI – Trio nr.2 op.35 in Sol Major: Menuetto; Adagio; Rondo Allegro ma non presto

JOSEPH HAYDN: Tio Londonez nr 2 in Sol Major: Andante con variazioni

JOSEPH HAYDN: Tio Londonez nr 3 in Sol Major: Spiritoso; Andante; Allegro

 

Cine sunt artiștii care vor cânta în fortificația medievală de la Cincu

TATIANA NOIA – Vioară, Violă – Născută în Bucureşti, Tatiana este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa de vioară. În prezent este conferenţiar universitar, specialitatea vioară, la aceeaşi Universitate. A susţinut concerte în ţară, atât ca solistă cât şi în formaţii camerale. Cântă adesea muzică de cameră cu formaţii profesioniste şi de amatori.

MIHAI PERCIUN – Vioară – S-a născut în Bucureşti si a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universitaţii Politehnice Bucureşti. A activat ca inginer de sistem al reţelei de calculatoare destinate supravegherii traficului aerian în România-ROMATSA. Este de asemenea membru al ansamblului “Les Musiciens d’Europe”.

TEODOR CHIRCU – Violoncel – S-a născut în Constanţa și a absolvit Facultatea de Energetică a Universităţii Politehnice din Bucureşti şi Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale a Academiei de Studii Economice. A fosti inginer proiectant la Centrul de Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare din Bucureşti.

 

Potrivit salutfaragas.ro, toţi membrii grupului sunt membri permanenţi ai Orchestrei Inginerilor „Petru Ghenghea” şi Medicilor „Dr. Ermil Nichifor”. De asemenea sunt reprezentanți ai Românieiîin cadrul prestigioasei organizații internaționale „Amateur Chamber Music Players”. Impreuna sau individual au participat la turnee camerale în Anglia, Germania, Elveţia, Franta.

 

foto: Salutfagaras.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.