Patru proiecte de servicii sociale vor fi susținute în acest an prin programul Consiliului Județean Brașov. Mai puțin de 15% din bugetul pus la dispoziție a fost accesat de ONG-uri

Vicepreședintele CJ, Adrian Gabor, și reprezentantele ONG-urilor beneficiare de programul de finanțare (de la dr. la stg): Oana Alexandru - As. Sf. Haralambrie, Mariana Busuioc - As. SCUT, Diana Niță - As. Rază de Speranță, Flavia Boghiu - As. Îngrijire Acasă + Adelina Văsioiu, Direcția de sănătate și asistență medicală a CJ Brașov

Patru organizații non-guvernamentale din domeniul asistenței sociale din Brașov vor desfășura, în următoarele două luni, proiecte pentru beneficiarii lor, finanțate de la bugetul Consiliului Județean. Cele patru ONG-uri, respectiv Asociația de Servicii Sociale SCUT, Asociația Rază de Speranță, Asociația pentru persoane cu dizabilități „Sf. Haralambie“ și Asociația „Îngrijire Acasă“ au fost selectate dintr-o listă de 7, care au solicitat finanțare nerambursabilă prin Programul județean pentru finanțarea proiectelor de asistență socială. Proiectele lor de asistență socială vor primi, în total 135.698 lei, deși Consiliul Județean a pus la dispoziția programului de proiecte sociale 1 milion de lei, la fel ca și anul trecut.



Fiecare dintre cele patru ONG-uri are un proiect diferit de servicii sociale pe care le va acorda propriilor beneficiari în următoarea perioadă. 

Asociația de Servicii Sociale SCUT a primit din partea Consiliului Județean suma de 31.763,94 lei, pentru proiectul „Oameni printre oameni“ ce se adresează persoanelor cu diferite probleme de sănătate psihică – de la cei cu depresii sau tulburare bipolară, la cei cu schizofrenie. Proiectul include o serie de terapii complementare pentru beneficiari, cum sunt hipoterapia, ergoterapia, terapia prin dans, psihoterapia sau dezvoltare personal, dar și cursuri de dezvoltare a competențelor digitale.

„Vorbim despre zece beneficiari în acest proiect, care vor avea parte, printre altele, de hipoterapie, ergoterapie sau lecții de dezvoltare a competențelor digitale pentru a avea o șansă mai bună să se angajeze. Avem în plan, de asemenea, tot felul de terapii individuale sau de grup pentru integrarea lor cât mai normală. În final, proiectul nostru include și o Zi a porților deschise la SCUT“, a explicat reprezentantul Asociației, Mariana Busuioc.



Asociația „Sfântul Haralambie“, care oferă servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități fizice, va beneficia, de la bugetul județului, de suma de 36.650 de lei, pentru proiectul numit „Abilități pentru Dizabilități“. Oana Alexandru, reprezentanta asociației, spune că proiectul include o tabără de dans adaptat pentru persoanele cu dizabilități.

„S-au creat coregrafii și le-am testat competențele beneficarilor noștri, ajutându-i să treacă peste greutatea creată de dizabilitate. În finalul proiectului va fi un spectacol, pe 9 noiembrie, la Sala Patria cu momentele de dans, la care vor participa 20 de beneficiari“, a anunțat Oana Alexandru, de la Asociația pentru Persoane cu Dizabilități Fizice „Sf. Haralambie“.



 

Asociația „Rază de speranță“, care oferă servicii pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist, va desfășura în următoarele două luni proiectul Reconnect prin meloterapie și arte combinate“, pentru care va fi susținută de Consiliul Județean cu suma de 33.125 de lei. Proiectul presupune acordarea unor servicii sociale de meloterapie și arte combinate pentru copiii cu vârse între 7 și 14 ani, cu afecțiuni din spectrul autist.

„Este un proiect pilot prin care vom dota o cameră de meloterapie cu tot ceea ce este necesar și vom avea acolo inclusiv sesiuni de grup, importante pentru partea vocațională a beneficiarilor noștri“, a explicat Diana Niță, reprezentanta Asociației „Rază de Speranță“.

 

De acest proiect vor beneficia 20 de copii cu vârste de până la maxim 16 ani.   



Asociația „Îngrijire Acasă“ va primi 34.160 de lei pentru proiectul „Bătrâneți cu demnitate“, care se adresează vârstnicilor din județul Brașov.

„Vom avea 70 de beneficiari pe care îi vom ajuta cu consultanță pentru o viață cât mai sănătoasă, iar 20 de vârstnici vor beneficia și de îngrijiri mai consistente, constând în sprijin direct, cu materiale și pachete de îngrijire“, a spus Flavia Boghiu, reprezentanta Asociației.

Potrivit vicepreședintelui CJ, Adrian Gabor, alte trei asociații nu au primis în acest an finanțările puse la dispoziție prin Ghidul de finanțare, fie pentru că nu au ajuns la timp cu solicitările, fie pentru că nu s-au încadrat în cerințe. Este vorba despre Asociația Filantropică Medical-Creștină Christiana Brașov, care a venit prea târziu cu dosarul, și Asociația Catharsis și Asociația Aici pentru Tine, care nu s-au „calificat“.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.