Turneul internaţional de tenis al Braşovului, până duminică, la Baza Olimpia

48 de sptivi s-au înscris la ediţia din acest an a turneului internaţional de tenis INEDIT OPEN TOUR de la Braşov, susţinut de Selgros. Turneul, găzduit de Baza Olimpia, a început de ieri şi va dura până pe 15 septembrie.

„Din şirul de competiţii futures din
România, aceasta este cea mai echilibrată şi cea mai bună din punct de vedere valoric. În calificări s-au înscris 48 de sportiv, dintre care 30 sunt români, iar pe taboul principal de 32 au ajuns 21 dintre ei. De aceea consider că este o competiţie benmefică pentru sportivii noştri, mai ales pentru cei care acum bat la porţile afirmării“, a spus ieri preşedintele Federaţiei Române de tenis, braşoveanul George Cosac.

Favoritul nr. 1 al turneului este jucătorul român Dragoş Dima, ocupantul locului 379 ATP, însă printre cei care au acces pe tabloul principal apare şi cunoscutul Victor Crivoi, care la acest turneu este cel mai vârstnic jucător. Semificalele vor avea loc sâmbătă, iar finala turneului va fi duminică, organizatorii anunţând că aceasta va fi transmisă de DIGI Sport, fie live, fie înregistrat. În funcţie de decizia postului TV va fi stabilită şi ora finalei.

„Duminică va fi şi un KIDS day. În funcţie de ora la care va fi programată finala, vom vedea de al ce oră vor fi activităţile
destinate copiilor. Micuţii din Braşov, cărora le place tenisul sunt aşteptaţi va înainte de finală să facă şi ei câteva schimburi de mingi cu sportivii şi să-i cunoască direct“, a mai spus George Cosac.

Turneul, cu premii de 25.000 de dosali este susţinut de Consiliul Judeţean Braşov şi Primăria Braşov, iar de anul viitor ar putea să mai urge „o clasă“, după cum a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gabor, care a anunţată că pentru 2020 administraţia judeţeană va avea un ghid de finanţare destinat acţiunilor şi competiţiilor
federaţiilor de sporturi olimpice. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.