Brașovul a primit zero lei la ultima rectificare a bugetului de stat. Primăria Brașov: Ministerul Finanțelor ne este dator

Municipiul Brașov nu a primit nici un leu la ultima rectificare a bugetului de stat, aprobată în ședința de Guvern de luni, când s-au împărțit sumele din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. Conform actului normativ, din capitolul amintit județul Brașov a primit, în total, suma de 24.625.000 lei, pentru 24 de localități. Cea mai mare sumă, 4,8 milioane de lei a primit-o municipiul Făgăraș, iar o sumă apropiată a fost primită de municipiul Săcele – 4,6 milioane de lei. Cea mai mică sumă, 99.000 lei a fost primită de comuna Ormeniş.

În schimb, numai municipiul Galați a primit 46,2 milioane lei. 

După acestă rectificare, primarul Brașovului, George Scripcaru a declarat că „nu înţeleg de ce alte municipii reşedinţă de judeţ au beneficiat de sume pentru echilibrarea bugetelor locale, iar noi nu. Suntem o localitate care contribuim cu sume importante la bugetul de stat”.

„Municipiul Brașov va înregistra excedent bugetar”

În schimb, fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu spune că a avut o discuție la minister, pentru a afla de ce Brașovul nu a primit bani. „Banii alocați acum sunt pentru susținerea unităților administrativ-teritoriale care nu-și pot susține singure cheltuielile de dezvoltare și funcționare până la sfârșitul anului. Cei de la minister mi-au spus că, în urma analizei execuției bugetare, la finalul acestui an, municipiul Brașov va înregistra excedent bugetar la ambele secțiuni, astfel că nu mai era nevoie de sume de echilibrare. Brașovul nu a început și nici nu va demara în acest an mari investiții, astfel că și la finalul acestui an se va înregistra excedent bugetar”, a declarat Ialomițianu.  

Pe de altă parte, primarul Brașovului municipiul Braşov are de încasat sume din impozitul pe venit.

„Am atenţionat Ministerul Finanţelor să ajungă la zi cu plăţile. Când am elaborat bugetul local am luat în calcul aceşti bani, iar la data de 1 august, din această sursă aveam «minus multe milioane de lei» din această sursă. Am aşteptat rectificarea bugetului de stat, iar acum observ că municipiul  Braşov este la capitolul «zero»”,  mai spus Scripcaru. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.