Clădirea Bazei Sportive Olimpia va fi transformată în Muzeul sportului brașovean. Proiectul este estimat la peste 2,2 milioane lei

Reabilitarea şi consolidarea clădirii Olimpia, pentru transformarea ulterioră într-un muzeul al sportului Braşovean este estimată la 2,219 milioane lei cu TVA inclus. Consiliul Judeţean Braşov a primit Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) pentru acestobiectuv, iar conform proiectului de hotărâre de Consiliu Judeţean care va fi supus aprobării în şedinţa plenului din 28 noiembrie, 1,059 milioane lei este costul lucrărilor propriu-zise, restul sumei fiind folosită pentru alte cheltuieli de proiectare, avizare şi inclusiv echipamente.



Potrivit documentaţiei întocmite la cererea Consiliului Judeţean, actualele încăperi ale clădirii de la Olimpia, care este monument istoric de categoria B (interes local) nu vor suferi nicio schimbare la nivel de structură sau recompartimentări. Astfel, intervenţiile vopr consta mai degrabă în zugrăveli, redecorări impuse de noua destinaţie, reabilitări ale instalaţiilor electrice, termice, de climatizare. 



De asemenea, se vor reamenaja unele spaţii din podul clădirii. Lucrările sunt estimate să dureze maxim şase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Muzeul sportului, aşa cum este el proiectat acum, ar urma să aibă, la parter o sală pentru expoziţia permanentă, cu o suprafaţă de 110 metri pătraţi. La etaj va fi o sală cu o suprafaţă de 76 de metri pătraţi, destinată expoziţiilor temporare, dar şi o bibliotecă şi spaţii pentru birouri şi depozite pentru piesele din patrimoniul muzeului. În spaţiile de la mansardă vor fi săli de documentare şi birouri. În 2017, clădirea de la Olimpia a fost dată în administrare Muzeului Judeţean de istorie, pentru o perioadă de zece ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.