FOTO. Colegiul de Informatică prinde culoare. În semestrul al doilea elevii se întorc în clădirea de pe Calea București

Clădirea Colegiului de Informatică „Grigore Moisil“ prinde culoare, iar reprezentanţii Municipalităţii spun că sunt toate şansele ca până la sfârşitul lunii decembrie şantierul să fie închis complet, astfel încât din semestrul al doilea, elevii care au fost transferaţi la şcoala de pe str. Cocorului pentru cursuri, să revină aici.



„Am făcut o nouă vizită pe şantier, la începutul acestei săptămâni şi pot spune că se lucrează într-un ritm bun, ceea ce ne face optimişti că vom respecta termenul asumat, acela de a finaliza lucrările până la 31 decembrie“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Colegiul de Informatică a fost legat, cu această ocazie, şi la sistemul centralizat de termoficare.

Viceprimarul Braşovului a precizat că, în acest moment, la corpul B al Clădirii Colegiului de Informatică, faţadele sunt în mare parte realizate, iar la etajele doi şi trei s-au realizat deja lucrările la instalaţiile electrice şi termice, urmând să se facă apoi şi finisajele. În paralel se va lucra la parter, la instalaţii.

 

„În semestrul al doilea, elevii de la Colegiul de Informatică vor reveni în acest imobil, iar clasele vor arăta altfel, nu doar prin prisma faptului că întreaga clădire va fi eficientizată energetic şi modernizată, ci şi pentru că am cumpărat mobilier nou cu care vom dota clasele“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.



Acesta a adăugat că tot în semestrul al doilea, la Braşov va reveni ambasadorul Elveţiei, pentru a vizita proiectul finalizat.

„Excelenţa Sa, Arthur Mattli, care a monitorizat acest proiect îndeaproape, ne-a promis că va reveni la Braşov să îl viziteze când va fi finalizat, având în vedere că această investiţie este finanţată prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român“, a declarat Costel Mihai.



Clădirea Colegiului de Informatică „Grigore Mosiil“ este în şantier din aprilie 2018, pentru eficientizare energetică. Proiectul, cu o valoare de 4,.232 milioane lei fără TVA (5,036 milioane lei cu TVA) şi a avut ca termen de finalizare 15 septembrie 2019, însă acesta a fost depăşit din cauza antreprenorului spaniol angajat iniţial, ce nu a respectat graficul de lucru asumat. Este vorba despre acelaşi constructor care a câştigat şi constractul de modernizare a clădirii Colegiului Unirea unde, de asemenea, sunt întârzieri. Înţelegerea a fost anulată şi lucrările au fost preluate ulterior de RIAL, care are ca termen de finalizare a lucrărilor de la Colegiul de Informatică, data de 31 decembrie 2019. Această depăşire a termenului iniţial a făcut ca Primăria Braşov să fie obligată să să aloce din propriul buget peste 3,5 milioane lei, pentru acoperirea cheltuielilor, nefinalizate până la 15 septembrie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.