Instalarea bradului de Crăciun din Piața Sfatului nu este o operațiune chiar simplă. Bradul din acest an a fost găsit în Valea Timișului, apoi pădurarii au început să amenajeze drumul de acces către el, pentru a putea ajunge la fața locului cu utilajele de mare tonaj.
Bradul a fost tăiat miercuri. Practic, a declarat directorul Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt Brașov, Dan Olteanu, munca a început la ora 7.00. După ce a fost tăiat, bradul, cu o lungime de 31 m și o vârstă de 71 de ani, a fost încărcat pe platformă și dus spre Brașov. În oraș a intrat după ora 19.00, când traficul s-a mai eliberat. De altfel, de la intersecția „Trei Alimentare”, până la Camera de Comerț și Industrie, acesta a fost transportat pe contrasens, Poliția dirijând traficul. În Piața Sfatului a ajuns miercuri seara, în jurul orei 21.00. Tot în Piața Sfatului a fost adusă și macaraua și alte utilaje necesare „plantării” pomului de Crăciun. Și aici, lucrările au durat câteva ore.
Bradul a fost montat într-un suport special, amenajat în urmă cu mai mulți ani: un canal vertical din oțel, cu adâncimea de 3 m și diametrul de 80 cm. Acest canal este fixat într-un cub de beton cu laturile de 3 m. Pentru a se evita un accident, pe lângă fixarea lui în cub, bradul a fost ancorat a doua zi cu ajutorul unor cabluri de oțel.
Pentru ca bradul să ajungă în Piața Sfatului, Primăria Brașov a plătit Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt suma de 30.493 lei, fără TVA.
„Din această sumă au fost acoperite costurile pentru tăierea, transportul și montarea bradului, precum și cele de închiriere a macaralei. Bradul propriu-zis nu a costat nici un leu, fiind proprietatea municipiului Brașov”, a declarat Dan Olteanu.
Sibiu de mult are brad artificoal
Sibiu oras smart
Brasov mereu a copiat Sibiu
e pacat ca se consuma atata energie sa se distruga padurea