Parc dendrologic cu 269 de specii de arbori în zona Noua. Directorul RPLP Kronstadt Brașov: „Va fi ceva deosebit”

1.076  de puieți din 269 de specii de arbori vor fi aduși la Brașov, pentru a fi plantate în Parcul Dendrologic care se va amenaja în zona Noua. Proiectul  fost prezentat luni de directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt  (RPLP) Brașov, Dan Olteanu, care a precizat că pentru această investiție au fost obținute toate aprobările necesare, iar anul acesta vor începe lucrările. 
 


În prima etapă, vom începe exploatarea arborilor pe care trebuie să îi scoatem de acolo. Este vorba de 3398 mc de material lemnos. Vor rămâne 558 de mc.  Vom scoate exemplarele rău conformate, iar acestea  vor fi transportate pe  traseele stabilite pentru alei”, a explicat Olteanu.
După ce terenul va fi eliberat, vor fi plantați și puieții. 
 
„Va fi ceva deosebit, cu o posibilă dezvoltare ulterioară chiar înspre o grădină botanică. Va fi un loc  foarte frumos, cu alei,  în care oamenii vor putea petrece câteva ore plăcute”, a promis Olteanu.
 
Tot în cadrul acestui proiect o parcelă de aproximativ 3,9 hectare va fi destinată doar cercetării. Acolo se vor face  lucrări doar cu studenţii Facultăţii de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania Brașov. „Aceștia vor vedea ce înseamnă că plantezi 4.000 sau 2.000 de exemplare de molid pe un hectar. De asemenea, vor ce înseamnă să faci lucrările de îngrijire şi ce înseamnă să nu le faci”, a încheiat directorul RPLP Brașov . 
 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.