FOTO&VIDEO Bradul de Craciun a ajuns în Piața Sfatului

Bradul de Craciun din punctul zero al Brașovului a ajuns în această seara în Piața Sfatului. El a fost adus dintr-o poieniță din Poiana Brașov,  are puțin peste 20 de metri înălțime și vârsta de 57 de ani. 

Bradul a intrat în Piața Sfatului la ora 20.25, pe o platformă ce a coborât pe  Drumul Poienii. 

Tăierea bradului a început în jurul orei 8.00  iar montarea lui s-a finalizat cam 14 ore mai târziu, după ora 22.00. Pentru a prelua bradul din Poiană și a-l monta în Piața Sfatuluina fost mobilizată o echipă formată din șapte persoane.

UPDATE Ora 21.00

În jurul orei 21.00, bradul a fost montat în poziție verticală, cu ajutorul unei macarale aduse în Piața Sfatului de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt. Potrivit reprezentanților Regiei, bradul are acum cam 21 de metri deasupra solului.

 

„Pomul de Crăciun a fost adus din Poiana Mică, dintr-o pășune aflata în proprietatea municipiului. Este chiar vecin cu cel care a împodobit Brașovul anul trecut. Are o înălțime totală de 21 de metri, plus încă 3 metri în pământ și o greutate de 6,5 tone”, a declarat directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu.

Update 22.20: 

Tăierea bradului a început în jurul orei 8.00 dimineața, iar montarea lui s-a terminat după ora 22.00, cu o echipă de șapte oameni. 

„Nu este ușor, dar oamenii au experiență”, a spus Olteanu, dorectorul RPLP Kronstadt.

Regia Pădurilor Kronstadt a ales bradul după aspect dar și după vechime și stare de sănătate, așa cum a procedat și în trecut.

„Foarte multa cetina cădea. Așa că am apelat la profesorii Facultății de Silvicultură, am tăiat o rondea, pe care am dus-o la analiza. Bradul are vârsta de 57 de ani”, a explicat Dan Olteanu.

**

Bradul a costat peste 70.000 de lei

Contractul pentru livrarea și montarea pomului de Crăciun din Piața Sfatului, în valoare de 70.892 lei, cu tot cu TVA, a fost semnat zilele trecute între Primăria Brașov și Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt.

Suma acoperă costurile pentru identificarea pomului, amenajarea drumurilor de acces până la locul de unde este recoltat, tăierea acestuia, transportul și amplasarea în Piața Sfatului.

dar și demontarea și transportul masei lemnoase în locația indicata de primărie.

De asemenea, în contract este inclusă și furnizarea de cetină. 

Un alt brad de Crăciun ar urma să fie împodobit în Piața Unirii, însă documentele pentru livrarea și montarea acestuia nu au fost, încă, semnate. 

(Foto&Video: Ciprian Pârvu)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.