Primarul propune transformarea a o mie de hectare de pădure din jurul Braşovului, în pădure-parc

Primarul Braşovului, George Scripcaru, solicită Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt transformarea a 1.000 de hectare de pădure din jurul Braşovului în padure-parc. Aceasta propunere a fost transmisă RPLP Kronstadt în cadrul proiectului
,,Monitorizarea stării ecosistemelor forestiere şi valorificarea potenţialului recreativ, cultural şi istoric al pădurilor urbane şi periurbane administrate de RPLP Kronstadt RA”. 



 

,,Astazi, în urma discuţiilor pe care le-am avut în ultima perioadă cu specialişti din domeniu, dar şi cu simpli cetăţeni, am luat decizia de a solicita Regiei Pădurilor Kronstadt implementarea unui proiect de transformare a pădurilor din jurul Braşovului şi ale Poienii Braşov în păduri-parc. După evaluarile noastre este vorba de aproximativ 1.000 de hectare, aflate în proprietatea municipiului Braşov, care înconjoară oraşul şi care se învecinează cu cele douş rezervaţii naturale, Tâmpa şi Postăvarul. În felul acesta vom putea asigura, braşovenilor şi turiştilor, posibilitatea de a se bucura de natură şi frumuseţea pe care oraşul nostru o are de oferit”, a declarat primarul George Scripcaru.

Proiectul de monitorizare a starii ecosistemelor forestiere şi valorificarea potenţialului  recreativ, cultural şi istoric al pădurilor urbane şi periurbane administrate de RPLPKronstadt RA are o valoare totală de 1.271.621 lei, fiind cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.



Scopul principal al proiectului îl reprezintă identificarea şi punerea în valoare a potenţialului pădurilor din Braşov şi împrejurimi, precum şi evaluarea biodiversităţii acestora. În cadrul proiectului urmează a fi derulate, pe lângă o serie de activităţi de cercetare, şi activităţi privind identificarea şi descrierea zonelor cu potenţial recreativ şi cultural, cuantificarea valorii pădurilor cu impact social însemnat, identificarea, descrierea şi promovarea unor elemente ale patrimoniului imaterial (legende, mituri, povestiri etc.) în relaţie directă cu zonele forestiere din vecinatatea Braşovului, descrierea şi evaluarea unor masuri de dezvoltare a zonelor cu rol recreativ, cultural şi istoric precum şi a infrastructurii cu rol recreativ din padurile din Braşov şi împrejurimi, monitorizarea gradului de utilizare a infrastructurii recreative.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.