FOTO. Cât de pregătită este compania care a câştigat serviciul de deszăpezire în Braşov, să cureţe străzile de zăpadă

Compania braşoveană Comprest a fost verificată ieri, din punct de vedere al echipamentelor şi al cantităţilor de materiale necesare pentru prima parte a sezonului. Compania a semnat contractul de deszăpezire pentru municipiul Braşov în luna
octombrie, după o licitaţie lansată la începutul anului, care s-a prelungit foarte mult din cauza contestaţiilor ce au ajuns inclusiv în instanţă.



În prezent, Comprest are la dispoziţie 74 de utilaje de intervenţii în deszăpezire şi stocuri de 1.700 de tone de material antiderapant. Ieri, o comisie specială, constituită la nivelul Primăriei, a evaluat numărul de utilaje şi cantităţile de material antiderapant pe care operatorul le-a pregătit, precum şi graficele de intervenţie pentru perioada de iarnă.

„Comisia a verificat astăzi  parcul de utilaje al operatorului care a câştigat deszăpezirea domeniului public din municipiul Braşov. Ni s-au prezentat 74 de utilaje dotate cu lame şi sărăriţe, utilaje de dimensiuni mai mari sau mai mici, cele mici pentru a putea accesa străzile înguste şi trotuarele. Acestora li se adaugă utilajele li echipamentele care asigură transportul, stocarea li încărcarea materialului antiderapant în vehiculele de intervenşie. Au fost stabilite li verificate cele trei baze din oral, Carierei, Zizinului, Poiana Braşov, care optimizează timpii de intervenţie. În ce priveşte materialul antiderapant, în depozitele operatorului se află în acest moment 1.700 de tone de sare. Credem că nu vom avea probleme odată cu prima ninsoare“, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

Comprest a semnat un contract-cadru pe patru ani, pentru deszăpezirea în municipiul Braşov

Comprest SA Braşov a câştigat licitaţia pentru acordul cadru în urma unei licitaţii la au mai participat şi firmele Brai Cata şi Rosal Grup SRL. Compania braşoveană urmează să asigure serviciul de deszăpezire pentru următorii patru ani, în baza unui acord-cadru, contractele subsidiare urmând să fie semnate cu maximum patru operatori pentru asigurarea serviciilor de salubrizare şi deszăpezire a domeniului public din municipiul, respectiv: servicii de măturat, spălat, stropit, întreţinere a căilor publice şi cosit, greblat şi întreţinerea curăţeniei în zonele verzi, combaterea înzăpezirii, combaterea poleiului, activităţi de deszăpezire, de îndepărtare a zăpezii, de prevenire a înzăpezirii şi de prevenire a producerii poleiului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.