Un tren care circula pe relaţia Braşov – Curtici a deraiat. CFR, nevoită să modifice circulaţia unor trenuri

Circulaţia trenurilor a fost închisă azi, la intrarea în staţia CF Bârzava (judeţul Arad), din cauza deraierii de o osie a locomotivei trenului 74-1, care circula în relaţia Braşov – Curtici. 

„Locomotiva trenului 74-1 a deraiat de o osie peste macazul nr. 7 care asigură trecerea de la linia 2 la linia 3 din staţie. Personalul de specialitate este deja la faţa locului pentru a lua măsurile necesare, astfel încât în scurt timp să fie asigurată continuitate în traficul feroviar”, a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA. 

Traficul feroviar în staţia CF Bârzava a fost redeschis la ora 16:25, după ce osia locomotivei deraiate a fost repusă pe şină, informează CFR Călători.

„La ora 16:10 a fost repusă pe şină osia locomotivei deraiate, iar la ora 16:25 s-a redeschis traficul în staţia Bârzava“, notează compania feroviară.

CFR a fost nevoită să  anuleze trenul IR 74 Braşov – Budapesta Keleti pe distanţa Bârzava – Arad, călătorii fiind  transbordaţi cu mijloace auto între staţiile Bârzava – Arad. În staţia Arad s-a format un tren suplimentar pentru pe distanţa Arad – Budapesta Keleti.

De asemenea, trenul IR 75 Budapesta Keleti – Braşov se va anula pe distanţa Arad – Braşov, transferul călătorilor fiind realizat cu mijloace auto între staţiile Arad – Batuţa H.m. Ulterior, din staţia Batuţa H.m. se va forma un tren suplimentar care va circula între staţiile Batuţa – Braşov în trasa trenului trenului IR 75.

Conform sursei citate, trenul IR 1766 Timişoara Nord – Iaşi se anulează pe distanţa Arad – Simeria – Cluj Napoca. Garnitura va circula pe rută deviată Timişoara Nord – Arad – Oradea – Cluj Napoca – Suceava – Iaşi. 

„Cauzele care au generat deranjamentul de trafic de la intrarea în staţia Bârzava urmează să fie stabilit de către o comisie de cercetare care se află la faţa locului. Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, precizează compania.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.